Det er meget mulig det skinte fra nypusset bil da dette søppelet ble dumpet et par hundre meter nedenfor Gamle Ferjeveg. Innunder noen unge bjørketrær er det slengt utstyr som har vært brukt til å gnukke og gni på bil.

- Jeg synes det er trasig at folk skal gjøre slikt, sier Karl Johan Østerås i Sagstuveien som har tipset Innherred.

Ikke første gang

Dumping av søppel er et ikke helt uvanlig fenomen i Verdal. Spesielt Fættaskogen, området ved Trones Bruk og strekningen langs Flyvegen har til tider vært utsatt. At Gjenbrukstorget ikke ligger langt unna, har hatt liten betydning for denne uønskede adferden i det offentlige rom.

Øyfrid Knudsen, informasjonsmedarbeider i Innherred renovasjon, synes også det er litt overraskende at enkelte fortsatt ikke bruker gjenbrukstorget.

- I de fleste tilfeller av slik søppeldumping kjører de like langt ut i en skog eller andre steder som det er til gjenbrukstorgene. Vi skjønner ikke helt hvorfor dette skjer, men det kan fortsatt være at noen tror de må betale for å levere søppel. Det må de ikke, men kanskje orker de ikke å sortere søppelet, antyder Knudsen.

Gode muligheter for levering

gjenbrukstorget kan du altså levere alle typer avfall unntatt matavfall. Levering er gratis ettersom forbruksavfall fra husholdninger er betalt gjennom det ordinære renovasjonsgebyret.

Når det gjelder åpningstidene, er det åpent to dager i uka til klokka 19 på Ørin. Tilsvarende er det på Mule og på Røra.