Den siste uka har temperaturen steget kraftig i Verdalspoltiikken. Når det egentlig startet er ikke helt klart, men utspillet til Kevin Hovdal Holmli som tok til ordet for å oppfordre velgerne i Verdal til å boikotte partiene som ville avvikle samarbeidet med organisasjonen MOT.

Dette provoserte ordfører Bjørn Iversen.

– Jeg er skuffet over det, for det blir så enkelt, sa ordføreren.

– Det virker ikke spesielt gjennomtenkt eller som en beundringsverdig måte å agere på, sa han.

"Makt og maktmisbruk"

Ordføreren reaksjontente en gnist i Lars Børre Hallem, som etter å ha lest om saken i lokalavis skrev et innlegg under overskriften "Makt og maktmisbruk i politikken". Her spør Hallem blant annet:

Meldte seg ut av Frp

– Dette ønsker Verdal FRP å beklage på det sterkeste ovenfor Bjørn Iversen, og understreker at Fremskrittspartiet kjemper om saker og verdier uten å karakterisere personer offentlig, heter det i leserinnlegget som er underskrevet av Arne Leonhardsen, leder i Verdal Frp.

Det neste kapitell i den saken var John Hermanns reaksjon. Han valgte å melde seg ut av Fremskrittspartiet  etter det som skjedde.

– Beklagelsen som ble sendt ut uten at jeg i det hele tatt var informert om den, var dråpen som fikk begeret til å renne over, sier Hermann til Innherred.no.

Ap tar avstand fra måten å føre valgkamp på

– Arbeiderpartiet tar avstand fra denne måten å avvikle et offentlig ordskifte på, og ikke minst denne formen å føre valgkamp på, heter det i avisinnlegget underskrevet av partileder Ole Gunnar Hallager og valgkampleder Arild K. Pedersen.

– Min mening er at Ap overdriver og framstår som hårsåre, skriver redaktør Roger Rein i lederkommentaren.

Her finner du en samling av leserinnlegg fra årets valgkamp i Verdal

Lurer du på hva du skal stemme: Prøv valgomaten