Fra sommeren 2013 frem til sist vinter skal mannen i 20-årene ved en rekke anledninger ha utøvd vold mot samboeren ved blant annet å sparke henne, ta kvelertak og holde henne fast. Hun truet også med å slå både henne og hennes venner i hjel.

Klarte ikke å fullbyrde

Det groveste punktet i tiltalen var et voldtektsforsøk tre uker før han ble pågrepet sist vinter. Eneste grunn til at det ikke ble en fullbyrdet voldtekt var samboerens store fysiske motstand.

– Jeg gjorde det jeg gjorde for å skremme henne, forklarte mannen, som etter overgrepet gikk ut på altanen og kastet opp.

Stanset henne på veg vekk

Etter voldtektsforsøket satte fornærmede seg i en bil for å kjøre fra stedet. Da stilte mannen seg foran bilen, rev opp døra, slo henne og tok kvelertak på ekssamboeren. Ifølge sin egen forklaring fordi han var sint fordi hun hadde tatt med seg hunden.

Selv om han ble ilagt besøksforbud etter hendelsen, fortsatte han å ta kontakt med ekssamboeren, og da han ble pågrepet av politiet motsatte han seg det fysisk og kom med trusler mot betjentene.

Formildende med tilståelse

Straffen kunne blitt fem års fengsel dersom ikke mannen hadde tilstått. Inntrøndelag tingrett mener tilståelsen har ekstra stor verdi for den tidligere samboeren, som således slapp å stå i en situasjon hvor det ble stilt tvil rundt hennes forklaring.

Den samlede straffen, som også innbefattet bruk av narkotika, ble satt til tre og et halvt års fengsel, minus tiden han har sittet i varetekt - ganske nøyaktig et halvt år.