– Saken skulle egentlig ha vært behandlet i formannskapet sist, men ble rett og slett uteglemt, sier varaordfører Hans Heieraas.

Onsdag kveld ble saken tatt opp, og kommunestyret vedtok å bidra med 75.000 kroner som Bulandet Hytteeierforening søkte om. Stjørdal kommune har tidligere signalisert at de vil gå inn med 150.000,- når Levanger bidrar med sin del.

Hytteierforeningen vil selv bidra med 80.000 kroner. Håpet er at andre lokale lag og foreninger, som blant annet Åsen Bygdealmenning, tilsammen vil bidra med 100.000 kroner. Dermed bør prosjektet som er kostnadsberegnet til drøye 400.000 kroner være klar for realisering.

Bare av og til

– Det er anslagsvis 200-250 hytteeiere i de aktuelle områdene, og vi har kjempet lenge for å få ordentlig mobildekning her. Enkelte Netcom-abonnenter har riktignok av og til signal, men vi er i praksis uten mobildekning når vi er på hytta. Vi har vært i kontakt med Telenor gjentatte ganger, nå har vi fått deres forutsetninger for å bli med og realisere prosjektet. Vi må skaffe en 30 meter høy mast, et rom for teknisk utstyr og føre fram strøm – resten har Telenor lovt å ta seg av, sier Bernt Kvarme i styret i hytteforeningen.