Mannen i 40-årene var fra i fjor vår personlig trener for tenåringsjenta, og både hun og treneren forklarte i retten at det oppstod svært gode relasjoner mellom dem. Det utviklet seg til det som begge karakteriserer som et kjærlighetsforhold.

På nytt etter løslatelse fra varetekt

Det var imidlertid ingen formildende omstendighet for retten, som i tillegg til den ulovlige seksuelle omgangen også dømte mannen for å ha misbrukt tillitsforholdet han hadde til jenta som voksen person og trener.

De to hadde seksuell kontakt ved en rekke anledninger på ulike steder i omlag ti måneder før han ble pågrepet og varetektsfengslet. Da han ble løslatt ble han ilagt besøksforbud, men dette ble brutt bare et par dager senere etter initiativ fra fornærmede, og de gjenopptok kontakten.

En måned senere ble mannen på ny pågrepet og varetektsfengslet.

Ikke normalt ungdomsliv

– Den store aldersforskjellen underbygger at forholdet mellom dem ikke kan anses som et alminnelig, likeverdig kjærlighetsforhold, mener retten, som dessuten mener det er skjerpende at jenta har uttrykt at hun skal vente til mannen er ferdigsonet for å fortsette forholdet.

– Det virker som om at det straffbare forholdet har medført at fornærmede utelukkende synes å fokusere på forholdet til tiltalte, og vil få problemer med å utvikle et normalt ungdomsliv på grunn av det, heter det i dommen.

I tillegg til fengselsstraffen på halvannet år må mannen betale oppreisningserstatning på 90.000 kroner.