Lørdag formiddag var det klart for offisiell åpning av den nye barnehagen som ligger i tilknytning til Vårtun Kristne Oppvekstsenter. Samtidig går det også en markering utover dagen som feirer at det er 20 år siden skolen ble startet i Levanger kommune.

– Jeg synes de har fått en kjempeflott barnehage her. Det er ingen tvil om at det er viktig for kommunen at vi har gode barnehager og nok barnehageplasser. For folk som ønsker å etablere seg er det viktig, og jeg synes det ser ut som at de har fått mye for pengene, sier ordfører Robert Svarva om det nye bygget.

– Trivelige lokaler med mye lys, den er flott, konkluderer han.

Tidsriktig

Elihu var en stund i tenkeboksen på om man skulle ha videre barnehagedrift eller inngå som en del av Marisko-stiftelsen på Gjemble. Styreleder Kaj Skov var tydelig fornøyd med resultatet som kunne presenteres lørdag.

– Vi fant ut at det beste rekrutteringsgrunnlaget for skolen vår var at vi fortsatt hadde en barnehage i tilknytning til området. Så måtte vi se på neste steg, om vi skulle pusse opp eller bygge nytt. Nå har vi fått tidsriktige lokaler som gjør barnehagen konkurransedyktig og vi sparer også vedlikehold fremover, sier Skov og legger til:

– Barnehagen har blitt fantastisk. Barna blir sett og personalet er fornøyd. Det har blitt kjempefint, smiler han.

Involvert underveis

Også styrer i barnehagen, Olga Hammer Thodesen, er fornøyd med sluttresultatet.

– Vi har fått et område tilrettelagt for fysisk aktivitet, og vi har fått vært med i prosessen underveis i byggingen. Her har vi veldig gode forutsetninger for å se enkeltindividet i barnehagen, sier hun.

Barnehagen er på tre avdelinger med totalt 36 plasser. Hver avdeling har blant annet et eget kjøkken og grupperom som gjør at personalet kan dele barna inn i mindre grupper ved behov.

– Vi på Vårtun er så heldige at vi har fantastiske nærområder og uante muligheter. Det er gangavstand til Nesheim-skogen, Veske-marka og sjøen, så vi er mye ute, forteller styreren.

PS: Hvis du vil lese mer om tilblivelsen av Elihu og skolens historie, kan du se på side 16-17 i lørdagens papirutgave av Innherred.