Mannen i 40-årene fra Innherred ledet for noen år siden et selskap i Levanger, der han i løpet av et drøyt år overførte 3,1 millioner kroner fra selskapet til private bankkontoer. Han innvilget også kreditt til et annet selskap som han var med på eiersiden i.

Selv forklarte han overføringene med at drift og personlige arbeidsforhold var så tett sammenvevd at pengene ble bruk i en felles interesse som også kom aksjeselskapet til gode.

Revisor og regnskapsfører påpekte at disposisjonene var å regne som ulovlige lån, men likevel fortsatte han å føre penger ut av selskapet og over til seg selv.

Selskapet gikk konkurs, og Inntrøndelag tingrett mener mannens handlinger må sies å være en sterkt medvirkende årsak til konkursen. Mens han tappet selskapet for penger, ble kreditorenes krav værende igjen i selskapet.

Mannen er også tidligere dømt for økonomisk kriminalitet, i en tilståelsesdom fra 2008 etter underslag fra sin arbeidsgiver.

Normalt skulle han fått to års ubetinget fengsel, men noen formildende omstendigheter - blant annet at saken er blitt litt gammel - gjorde at tingretten lot ett år være betinget. Mannen må også tåle «inndragning» av de godt og vel tre millioner kronene han overførte fra selskapet som gikk konkurs til seg selv.