Tirsdag ettermiddag fikk utrykningsleder Lorents Gåsvær i brannvesenet melding om kollisjon mellom en buss og en personbil ved Trønderbilene. Det var all informasjonen Gåsvær og teamet, som visste de skulle ut på øving, fikk.

–Handler om å få oversikt

Det ble sendt framskutt enhet med to brannmenn til stedet. De rapporterte om røykutvikling i en buss med folk i og en mann som satt fastklemt i bilen. Dermed ble det sendt et større mannskap til stedet.

Mannskapet fikk øvd seg på å redde fastklemte personer i trafikkulykke. Det måtte til mye førstehjelp i påvente av ambulansearbeidere. Foto: Marte Skjesol

–Da jeg kom hit, så jeg at det også var en person fastklemt under bilen og en mellom bussen og bilen. Det var også flere personer i bussen. Personbilen måtte sikres så den ikke skled lengre frem og presset på mannen som sto fast mellom bussen og personbilen. Når vi kommer til slike trafikkulykker handler det om å få oversikt og prioritere ut fra det, sier Gåsvær.

Røykdykkere

I øvelsen ble det sendt røykdykkere inn i bussen mens andre tok seg av personene rundt personbilen.

Røykdykkerne har fått opp døra til bussen. Foto: Marte Skjesol

–Slike øvelser er kjempeviktige. Og det er jo høyt aktuelt med brann i buss. Da handler det om å komme seg raskest mulig inn i bussen og redde de som er inne i røyken, sier Gåsvær.