Vuku tok ledelsen tidlig på Vinne stadion med en scoring signert Trond Hynne. Robin Auran sørget med et straffespark for at det stod 2-0 til Vuku ved pause. Sivert Ward ordnet tremålsledelse rett etter hvilen, og da Robin Auran satte et nytt straffespark i mål like etter det var kampen i hvert fall avgjort.

Vinne klarte å få et reduseringsmål da Inge Dretvik var sist på ballen. Flere mål ble det ikke.

– Jeg synes ikke vi gjør noen stor kamp, men vi er litt bedre enn Vinne i begge 16-meterne, sier Vuku-trener Paul Helge Sagøy.

Fornøyd med sesongen

Han fikk se laget sitt sikre seg den femte seieren på rad, og i disse kampene har Vuku scoret hele 28 mål. Samtidig har de sluppet inn mål i alle.

– I vår var vi veldig tette bakover, men slet med å score mange mål. I høst har det vært motsatt. Men vi er et lag i utvikling, og det gjelder bare å sette tingene sammen, sier Sagøy.

Tredjeplassen på tabellen er han egentlig veldig fornøyd med. Det er der laget hadde som ambisjon å være før sesongen startet. Vuku har bare tatt ett av tolv mulige poeng mot de to lagene som rykker opp, Rørvik og Stjørdals-Blink2.

– Vi skulle kanskje vært litt nærmere Rørvik på tabellen. Tar man med cupkampen har vi møtt dem tre ganger i år og har en seier, en uavgjort og ett tap, og positiv målforskjell. Likevel må si oss tilfreds med tabellsituasjonen, sier Sagøy.

Har trent for lite

I Vinne tar de det ikke altfor tungt at laget må ta turen ned i 5. divisjon igjen etter to sesonger i 4. divisjon.

– Det aller viktigste er å ha et A-lag i Vinne, sier Lasse Sandmo, som sammen med Ole Jakob Hollekim har vært lagledere i år.

Laget har hatt to treningskvelder i uka, med varierende oppmøte. Bare rett etter sommerferien var oppmøtet veldig bra. Det var også akkurat da at laget sikret seg sine to eneste poeng i høst. Dagens fire baklengsmål var det laveste antallet siden 2-2 mot Innherred i midten av august.

– Vi har slitt bakover, og det gjør vi i dag også. Spillemessig gjør vi en god førsteomgang og en grei andreomgang. Målene i mot er to straffespark og enda ett etter en dødball. Vi er ikke gode nok, og har heller ikke flyten som trengs, konstaterer Sandmo.

Ser positivt på framtida

Laglederduoen har ikke tatt stilling til om de fortsetter i klubben til neste sesong. Mye er også uvisst rundt spillerstallen. Vinne, som i mange år har levd som en kompisklubb for spillere som tidligere har spilt på høyere nivå, har de siste par årene måttet se mange av de gamle traverne gi seg helt med fotballen.

– Vi rykket opp noen år for sent, sier Sandmo om at det bare ble to sesonger i 4. divisjon.

Nedrykket kan imidlertid åpne muligheten for å bygge nytt fra bunnen av.

– Får klubben på plass et styre og et apparat rundt A-laget er det fullt mulig å rykke opp igjen. Laget består allerede av mange unge spillere, og det er også et juniorlag å ta av, påpeker Lasse Sandmo.

Tabellen for 4. divisjon avdeling 1 i Trøndelag finner du her.