Nordberg som spiss

I forkant av kampen var det umulig å spå hvordan bortelaget skulle stille fra start. En hemmelighetsfull Holmberg holdt kortene tett inntil brystet før kampen, og det var litt av en overraskelse som dukket opp ved avspark. Midtstopper og kaptein Tom Erik Nordberg, dannet en spissduo med Bendik Bye for hvittrøyene. Han tok rollen som suspenderte Benjamin Stokke vanligvis har.

Dette skulle vise seg å være et godt valg av svensken. For etter 26 minutter tok de ledelsen ved nettopp Nordberg. Lopez la inn på bakerste til Kaj Leo I Bartalsstovu, han fikk ballen inn til Nordberg Kapteinen stanget ballen i mål med pannebrasken, og dermed sto det 0-1 på DNB-Arena.

Det var virkelig en fartsfylt førsteomgang, der et dyptliggende Levanger lå godt kompakt og gjorde det vanskelig for Ranheim å komme seg igjennom. Vertene hadde banespillet, men slet med å komme til de store sjansene. Etter 39 spilte minutter, fant de til slutt ledig rom mot et godt organisert bortelag. Kristoffer Rømo Skille satte fart mot forsvarsrekka til bortelaget, og spilte en glimrende stikker til Robert Stene. Ranheims toppscorer var iskald alene mot Ola Rygg, og satte inn 1-1.

Vertene trakk det lengste strået

Andreomgangen fortsatte som den første var. Ranheim styrte banespillet, og Levanger lå dypt. Etter 52 spilte minutter fikk Torgil Gjertsen gå upresset helt til 16-meteren før han satte ballen i mål bak Rygg. Ranheim snudde kampen, og så ut til ha god kontroll på kampen.

Levanger slet med å skape de store sjansene, men så fikk vi se skuddfoten til Ørjan Hopen. Etter 74 spilte minutter ble Nordberg spilt opp. Kapteinen la igjen til Hopen som dundret ballen i mål fra langt hold. Dette skulle vise seg være en vitamininnsprøytning for bortelaget. De presset på, og satte inn turboen mot slutten. Sjanse etter sjanse kom for hvittrøyene, men de fikk aldri satt inn sitt tredje for dagen.

Det var Ranheim som skulle trekke det lengste strået i kveld. Selv om Levanger hadde et massivt press, klarte blåtrøyene å stå imot. Ett minutt på overtid, fikk Magnus Blakstad ballen. Han spilte til Jo Sondre Aas som sto helt alene foran mål. Aas var iskald alene med Rygg, og satte spikeren i kista.

Går mot 2.divisjon

Med dette tapet ligger Levanger nå på 15.plass med 24 poeng. De har 5 poeng opp til Follo som er det siste laget som ligger over streken. Det ser ut som det dessverre for hvittrøyene blir 2.divisjonsspill neste sesong med tapet i kveld. Det gjenstår fire kamper, og de må virkelig ha hell og lykke med seg skal de berge plassen sin.

Levanger stilte med disse elleve fra start i en 4-4-2: Rygg; Sørmo, Verner Rønning, Berger, Nilsson; Sandmæl, Hopen, Mateo Lopez, Bartalsstovu; Nordberg, Bye.

På benken hadde de disse spillerne: Storevik, Skeie, Peterson, Sollie Rønning, Lykke Strand, Flatgård, Flø Gustad.

Ranheim stilte med disse elleve fra start i en 4-3-3: Barli, Olsen, Tronseth, Kvande, Malmo; Blakstad, Reginiussen, Voll; Skille, Stene, Gjertsen.

På benken hadde de disse spillerne: Lindberg, Witry, Eek, Aas, Rønning, Stilson, Foosnæs.

Her er tabellen etter dagens kamper

Levanger ligger nest sist, på samme målforskjell som Hønefoss, men med bedre målforskjell. Det er fem poeng opp til Follo som har 29 poeng og som ligger på sikker plass.