Etter at Kolstad vant i midtuka måtte Verdal vinne mot Strindheim2 for å krympe avstanden til serielederen til tre poeng igjen. Det klarte de. Sluttresultatet på Coop Arena ble 3-0 takket være to mål av Hans Kristian Nordvoll rett før pause, og en scoring av spissmakker Thomas Almli på tampen av kampen.

Førsteomgang var spillemessig svak fra Verdals side, og hadde det ikke vært for flere gode inngripener av keeper Marcus Gressetvold kunne gjestene ha tatt ledelsen i løpet av kampens første 40 minutter. Da de ikke gjorde det, var Verdal effektive da de fikk sjansen. Hans Kristian Nordvoll gikk i en duell med keeper, og mens Strindheim-spillerne skrek på frispark kunne kapteinen juble for en meget viktig scoring. Like etterpå var samme mann siste Verdal-spiller på ballen før den havnet i nettmaskene etter et hjørnespark.

– Det var blytungt i dag, men med to scoringer får jeg være fornøyd, sier en helt utslått Nordvoll ute på kunstgressmatta etter kampen.

Tok tabletter før kampen

Han hadde bare en lett treningsøkt på fredag bak seg den siste uka før kampen, etter at lengre tids forkjølelse satte seg på bihulene. Nordvoll er fortsatt på antibiotika-kur, og tok en ny dose bare en halvtime før kampen.

Hostende og harkende, med tydelige luftveisutfordringer oppsummerer han kampen som ikke den beste fra Verdals side, men en kamp der tre poeng var det viktigste. Det gjør at kommende helgs kamp mot Steinkjer blir helt avgjørende for hvilket av lagene som kan henge med helt inn i opprykkskampen. Steinkjer vant 3-0 mot Byåsen2 søndag, og henger fortsatt med de også.

– Vi har blitt enige om å slippe skuldrene ned og gjøre vårt beste i de siste kampene. Kampen mot Steinkjer blir en kamp som alle andre, men det blir litt ekstra artig med blest rundt kampen på forhånd og en god ramme med mye publikum når den er i gang, sier Nordvoll.

Til da håper han at betennelsen er helt ute av kroppen.

– Jeg synes det har gått sakte, men jeg er på bedringens veg. Og nå er det jo høstferie for oss lærere også, smiler han.

Seriedebut for Olsen

En som har vært ute atskillig lengre er Sigurd Røstad Olsen, som fikk sin seriedebut for sesongen mot Strindheim2.

– Var det godt å være tilbake?

– Godt var det ikke, men det var artig å være tilbake ja, sier en helt utslitt Olsen etter å ha fått en halv omgang på banen. Innhoppet var imidlertid imponerende. Det var først da Olsen kom inn at Verdal begynte å spille seg frem til sjanser gjennom gode kombinasjoner. Olsen var også delaktig i spillet før Verdals tredje mål, da Thomas Almli satte ballen i åpent mål etter et meget fint forspill på venstrekanten.

Kaptein Nordvoll var også imponert over innhoppet.

– Jeg synes han gjør det kjempebra. Han tør å holde i ballen og utfordre. Det var veldig artig å ha ham tilbake, det er alltid bra med mange 87-ere på laget, sier Hans Kristian Nordvoll, som også trekker frem hjelpen fra spissmakker Thomas Almli (også 87-er) som avgjørende for at han selv ble tomålsscorer full av antibiotika.