Både mandag og tirsdag denne uka har 2002-modellene til Verdal IL treninger på dagtid på stadion, og treningsoppmøtet er upåklagelig.

– Vi kan like godt ha fellestreninger, for vi er her nede og trener på egen hånd uansett når vi har fri fra skolen, sier Marius Ingebrigtsen.

Fem lokale spillere

Som en av fire spillere på laget har han siden i sommer vært en del av en kretslagsgruppe i «Landslagsskolen - NFFs skoleringsløp og kartlegging inn mot våre yngste landslag».

24 spillere fra hele Trøndelag fotballkrets er valgt ut, deriblant altså fire spillere fra Verdal IL. I tillegg til Marius Ingebrigtsen, er det Eirik Austad, Elias Sæther og Sokrates Woll Holevas.

Nessegutten-spilleren William Galaaen Waade er også med i denne gruppa.

Gleder seg

Etter tre samlinger i Abrahallen i Malvik, en i juni og to i september, er årets siste samling i Malmö nå i høstferien. Tidlig torsdag morgen setter de seg på flyet til til Sør-Sverige, der de skal spille kamper mot Zlatans moderklubb både torsdag og fredag, før de reiser hjem igjen på kvelden.

– Det blir kjempeartig. Vi skal bo på hotell og får prøvd oss mot et godt svensk lag, sier Eirik Austad.

Guttene synes kretslagssamlingene i år har gitt mersmak.

– Vi blir kjent med mange gode spillere fra andre steder, og får også en pekepinn på nivået i klubber vi ikke møter til vanlig, sier Sokrates Woll Holevas.

Nye impulser

I tillegg gir hovedtrener Øivind Husby, assistenttrenerne Andrea Loberto og Trond Henriksen, og keepertrener Andreas Lindberg spillerne litt nye innfallsvinkler til treningen enn de som de får i sin egen klubb.

Firkløveret trekker frem hurtighet på små flater og viktigheten av førsteforsvarerjobben som noe av det de har terpet spesielt på i kretslagsgruppa.

Spiller om kretsmesterskap

Verdal-spillerne fordeler seg over hele banen i foretrukne posisjoner. Sokrates er keeper, Elias midtstopper, Eirik sentral midtbane og Marius høyre ving når Verdals G13-lag spiller kamper. Laget er nå ferdig med seriespillet, og gjorde det så bra at de skal spille sluttspill om kretsmesterskapet. Selbu er motstander på bortebane i semifinalen.

Dermed er det bare å stå på også for de av guttene som ikke skal til Malmö. De fire utvalgte skal på sin side lade opp så godt de kan for å prestere best mulig i Sverige.

– Vi får ta det litt rolig på onsdag, så skal vi være klare for fullt til torsdag, sier Eirik Austad.

Videre kretslagsopplegg

I november og desember blir det klubbsamlinger, før det er nytt uttak av spillere i januar. Etter to nye treningssamlinger, blir det landsdelssamling, og til slutt et eget uttak til NFFs talentleir midtsommers 2016.

OGSÅ TATT UT: William Galaaen Waade, her fra fotballakademiavslutning med LFK i 2013. Arkivfoto: Levanger-Avisa/Sander Sandvik