Da spilte nemlig det opprykksklare hjemmelaget sesongens siste kamp på Lånke kunstgress, og vartet opp med en ramme rundt kampen som mange spillere på alle høyere nivå i Norge sikkert kan misunne 5. divisjonsspillerne.

– De kom inn i garderoben vår før kampen og lurte på om vi ville stille opp til innmarsj, fordi de tenkte å gjøre noe litt spesielt i den siste hjemmekampen, forteller Nessegutten-kaptein Vegard Wist.

Toppfotball-assosiasjoner

Da lagene marsjerte inn på banen var det med bengalske lys i mørket og 80-tallsklassikeren Eye of the tiger med Survivor over høyttaleranlegget. Kapteinen foreviget det hele og la ut på Nesseguttens Facebook-side. Vi har fått lov å gjengi videoen over her.

– Det var full speakertjeneste, og i pausen hadde de taler, blomsterutdeling og kåringer, sier Wist, som virkelig berømmer Lånke-laget og de 171 tilskuerne som var til stede for rammen de skapte rundt kampen.

Fyrverkeriet tente bokstavelig talt Nessegutten-laget, som tok ledelsen med en scoring av Jørgen Fjerdingen på pasning fra Runar Olsen.

Hjemmelaget utliknet før pause, og kjørte på for et seiersmål i andre omgang, men det fikk de ikke. Dermed ble Nessegutten det første - og høyst sannsynlig det eneste - laget som tar poeng fra Lånke i år.

Nummer fire på tabellen

Det gjenstår én serierunde i 5. divisjon, og Lånke møter bunnlaget Ålen på bortebane. Nessegutten tar i mot Bangsund på Nesseguttbanen kommende søndag. Med mindre Nessegutten vinner med ni mål vil Bangsund holde tredjeplassen og Nessegutten bli nummer fire.

– Vi er likevel godt fornøyd med sesongen. Vi rykket opp i fjor, og har klart å etablere oss en divisjon høyere. Vi har hatt litt få spillere i høst, men har stor tro på at de fleste blir med videre og at det kommer noen nye til oss før neste sesong, sier Wist.