Onsdag kveld sendes en ny utgave av programserien Superjenter på TV2, hvor det settes søkelys på unge, positive og talentfulle idrettsjenter. I dagens episode skal programleder Ingvild Skaget Thygesen møte akkurat Birgit Skarstein. Her får vi et innblikk fra MOTs ildesjelsamling hvor hun også ble presentert som ny ambassadør i september. Superjenter sendes i kveld klokken 20.30 på TV 2 Sportskanalen.

– MOT er en organisasjon som bidrar til styrke ungdoms trygghet og selvfølelse i en sårbar og grunnleggende periode i livet. Det handler om mot til å være seg selv, til å bry seg om andre og til å stå opp for gode verdier. MOT er en viktig kulturbygger og en positiv drivkraft både lokalt og nasjonalt, og jeg er glad om jeg kan bidra i arbeidet for et varmere fellesskap, sier Birgit Skarstein.

Forsterker budskapet

Hun blir en av mange kjente ambassadører for organisasjonen, som er veldig glad for å ha idrettshelter og TV-profiler med på laget.

– Disse er med og forsterker MOT-budskapet. Gjennom å bruke profilerte forbilder innenfor idrett og kultur til å fronte MOT sitt budskap, så forsterker vi MOTs effekt på målgruppa. Ambassadørene stiller opp på arrangement, synliggjør MOT i media, er med på skolebesøk og bidrar på MOTs kalender og plakater. Det er ytterst gledelig at Birgit ønsker å være med på dette, sier ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland.

Viktig forbilde

Hun fremhever at de er veldig stolte over å ha fått med seg Birgit Skarstein på ambassadørlaget.

– Birgit er et viktig forbilde for ungdom over hele landet gjennom sin positivitet, stå på-vilje og bevissthet rundt det å være forbilde. Vi vet at hun kommer til å forsterke vårt budskap om å vise mot – til å leve, bry seg og si nei, sier Rolland.