17-åringen fra Skogn hadde tilbud fra flere klubber i sommer og valgte til slutt Bodø HK. Sesongstarten ble tung for nordlandsklubben med to knepne tap, først borte mot Viking (29-28) og hjemme mot Fyllingen (26-28). Deretter fulgte nok et nederlag 30-23 borte mot Runar Sandefjord før laget fikk sin første seier 27-24 borte mot Stord.

Overtråkk i hjemmedebuten

Rønningen spilte 15 minutter i sesongpremieren mot Viking før han ble skadet i andre kamp. I onsdagens hjemmekamp mot Halden var han tilbake for fullt.

– Jeg fikk et overtråkk hjemme mot Fyllingen og har lagt bak meg tre uker med opptrening. Det var godt å være tilbake igjen.

Rønningen kom inn fra benken og skåret tre mål på rad, og sikret dermed lagets første hjemmeseier i Grundigligaen.

– Jeg var nervøs da jeg satt på benken, men da jeg kom utpå banen fikk jeg beskjed om å senke skuldrene og spille håndball. Det gikk jo ikke så verst. Kjempeartig, sier 17-åringen om sitt endelige gjennombrudd i eliteserien.

Comeback for Børge Lund

I første omgang ble Bodø-spiller Vetle Eck Aga taklet i et skudd og hodet smalt i parketten. Hjemmelagets kaptein ble liggende med et kutt i hodet og kampen ble stoppet i 15 minutter før ambulansen hentet ham. BHK-spillerne ble påvirket av skaden til kapteinen, men trener Børge Lund kom inn og loset spillerne sine inn til en ledelse til pausen.

– I andre omgang tok vi kommando, men slapp Halden inn i kampen mot slutten. Vi kriget 100 prosent i 60 minutter. Det er ofte en bra oppskrift, og det eneste vi kan forlange av hverandre, sier Lund til Avisa Nordland. Den tidligere landslagsspilleren hadde ikke sett for seg et comeback på banen.

– Dritgøy, men ikke planlagt. Planen var å gjøre det samme som mot Stord: La de som spilte få stå, for så å komme innpå og avlaste ved behov.