Trioen ble tildelt innsatspokaler for deres treningsiver og resultater gjennom den siste friidrettssesongen. 15 år gamle Sigrid Vehus Skjerve kan blant annet se tilbake på to pallplasseringer fra UM på Lillestrøm i sommer. Stevnet regnes som uoffisielt NM for ungdom. Der vant hun 2000 m. kappgang og tok bronse på 1500 m. hinder.

– Jeg er fornøyd med sesongen. Jeg satser nokså bredt på de fleste øvelser. Der har jeg tenkt å fortsette med. Neste år er målet å stille i mangekamp under UM, sier 15-åringen.

Pokal som inspirerer

Hun satte stor pris på tildelingen av innsatspokalen fra friidrettsklubben.

– Dette hadde jeg ikke forventet, men det er så klart artig å få en sånn utmerkelse. Det viser at de setter pris på det jeg gjør. Og det inspirerer til å stå på videre, sier Vehus Skjerve.

Leter etter ny trener

Hun skryter av treningsopplegget i klubben som i fjor hentet inn nederlandske Roland van den Tillar som ny trener.

– Han er tidligere mangekjemper og en veldig bra trener. Nå reiser han til utlandet ett år og vi leter derfor etter ny trener. Før han reiste gjorde han avtaler med hver og en av oss. Jeg har lovt å stille til start i mangekamp i UM neste år.

Mangler rundbane i Verdal

Sesongen for utendørs friidrett er nå over og Vehus Skjerve skal bruke vinteren til å holde formen ved like, blant annet med langrenn. 15-åringen synes det er synd at Verdal ikke har en egnet friidrettsbane for utendørstrening.

– Vi har jo ikke noe rundbane i Verdal. Vi trener derfor en del på Moan i Levanger, men det hadde vært bedre om vi kunne trene i Verdal. En slik bane burde ligge nærme ungdomsskolen slik at den også kan brukes i skoletiden, sier friidrettstalentet.

Lillebror Martin Vehus Skjerve på 12 år mottok også innsatspokal for 2015. Løpstalentet Thale Bruheim Breding var den tredje mottakeren av utmerkelsen fra Verdal friidrettsklubb.