Det melder klubben på sin hjemmeside torsdag morgen.

- Steffensen har informert klubben om at han er sykmeldt en periode framover. For å ivareta kvalitet i treningsarbeid og kampgjennomføring, vil klubben gjennomføre tiltak som styrker trenerteamet, skriver klubben.

Klubben har styremøte mandag og det er lite trolig at Steffensen kommer tilbake som hovedtrener for A-laget. Det er mange dyktige personer med trenererfaring i- og rundt Levanger HK. Klubben tar sikte på å finne gode interne løsninger.

– Vi har ressurser i klubben som kan hjelpe til på kort sikt. På mandagens planlagte styremøte skal vi legge en plan for perioden fram til midten av november. Vi er samtidig opptatt av å ivareta Jens i den vanskelige situasjonen. Det er ikke sånn at vi ønsker han dit pepper'n gror, sier styreleder Bjørn Sivert Woll.

- Ingen kommentar

- Jeg er sykemeldt, så jeg henviser til sportslig leder Geir Tore Leira, skriver Steffensen (45) i en tekstmelding til Innherred.

Eggen Hov fortsetter

Assistenttrener Hege Eggen Hov fortsetter som trener og klubben vil sørge for forsterkinger rundt henne i treninger og kampgjennomføring i ukene som kommer.

Tung sesongstart

LHK rykket først ned fra eliteserien, deretter ned fra første- til andredivisjon våren 2015. Laget har heller ikke fått den sesongstarten som de håpet. Etter fem spilte kamper ligger de på femtaplass på tabellen med tre seire og to tap. Se tabellen her.

Dansken kom til Levanger i fjor og inngikk en toårskontrakt med LHK. Målet var å ta laget tilbake til eliteserien. Debutsesongen endte altså med nedrykk til andredivisjon.

Tærer på spillergruppa

Kaptein på laget, Gerda Leira, ønsker ikke å uttale seg om trenerspørsmålet. Hun innrømmer likevel at sesongstarten ikke har blitt slik de hadde håpet.

– Det tærer jo på oss når vi ikke lykkes sportslig, spesielt når vi vet at vi er gode nok. Vi har ikke mistet trua på at vi skal nå målet om opprykk, men innser et vi må ta grep for å snu trenden. Jeg tror det er viktig at vi får tilbake litt av spillegleden igjen. Nå som vi har fått dette litt på avstand, er vi klar til å gi jernet, sier Leira.

LHK spiller bortekamp mot Strindheim onsdag neste uke. Lørdag 7. november tar de i mot Molde HK2 til hjemmekamp i Trønderhallen.