Familien Brenne Leira fra Mule er sterkt representert i det sportslige apparatet i Levanger håndballklubb denne sesongen, som de har vært i mange år. Men nå får de en enda mer sentral rolle i klubben som står midt i en sportslig krise.

Hovedtrener Jens Steffensen er sykmeldt i fire uker og kommer ikke tilbake i en trenerfunksjon. Styret i klubben har allerede bestemt at nye trenere blir Izabela Duda og Velaug Brenne Leira. Sistnevnte var daglig leder i klubben i fjorårssesongen.

Med Geir Tore som sportslig leder, kona Velaug som trener og datteren Gerda (19) som lagkaptein for A-laget kan man trygt si at hele familien er selve hjertet i klubben. Lillesøster Ragne (12) følger i samme spor som håndballspiller på Frol.

– Mamma og pappa har alltid vært i hallen. Mamma som trener i Frol fra jeg startet med håndball og pappa som trener da han tok over på Jenter 16 i LHK. I fjor var mamma daglig leder og nå trener igjen. I hallen er de trenere og hjemme er det noe annet. Det har egentlig gått fint å være så tett. Jeg tenker ikke over det, sier Gerda.

Ifølge lagkapteinen har spillergruppa respondert svært positivt på trenerskiftet.

– Jentene er kjempefornøyd med ordningen som er nå. Vi har virkelig trua på at vi skal klare å snu dette. Kampen på torsdag snakker for seg selv. Det er mye bedre innsats på trening og jentene har fått tilbake håndballgleden, sier 19-åringen.

Den nye trenertrioen debuterte nemlig i trenergjerningen med brakseier 34-18 borte mot Strindheim torsdag. Lørdag venter langt tøffere motstand når Molde 2 kommer til Trønderhallen, trolig med fire, fem 1. divisjonsspillere i troppen.

– Jentene var veldig gira før og underveis i kampen på torsdag. De gikk ut knallhardt og ledet 7-0. Moro å se at de tør å slippe seg mer løs. Det er tydelig en ny giv i spillergruppa. Samtidig er vi forberedt på en annerledes kamp mot Molde lørdag, sier Geir Tore.

Han har klokketro på at de tre som han presenterte som nye A-lagstrenere for styret på mandag, vil gjøre en solid jobb for klubben.

– Jeg har selvsagt tro på dem, og de må ikke beskrives som en nødløsning. Iza kom ikke hit for å bli trener, men tanken har modnet på henne og vi så raskt at hun var riktig person for jobben da hun fikk prøve seg. Både hun og Velaug har et godt tak på jentene, sier klubbens sportslige leder.

Dobbeltkamp i Trønderhallen

I dag er LHK vertskap for dobbeltkamp. Skogn er først ut og tar i mot Charlottenlund 2 med avkast klokka 15. Klokka 17 møtes LHK og Molde 2.

Før helgas serierunde ligger Skogns håndballherrer på kvalikplass med seks tap og to seire. Charlottenlund 2 er på andreplass med seks seire og to tap.

– Charlottenlund kjemper helt i toppen og må regnes som store favoritter før denne kampen. Vi er helt klart underdogs. Men vi skal gjøre vårt beste, lover Skogns danske trener: Bøje Kamp.