Noen ganger kommer journalister til kort, slik som tirsdag kveld på Moan. I fare for å bli utestengt på livstid fra Moan, våget ikke Innherreds fotograf å nærme seg kontoret hvor sportslig ledelse i Levanger fotballklubb hadde et hemmelig møte med en potensiell ny hovedtrener.

Det eneste vi fikk var et bilde av skalpen til vedkommende som avslørte at kandidaten hadde kort, gråspraglet hår. Vi kom nemlig ikke høyt nok i terrenget til at telelinsa fikk avslørt mer enn akkurat det som vises på bildet over.

Mange (humoristiske) hypoteser og rykteflom

En annen hadde observert at mannen var kort. Følgende trenere passer denne beskrivelse:

  • Hypotese 1: Kåre Ingebrigtsen. Er noen skonummer for stor for LFK. Ser ut til å trives godt i Rosenborg.

  • Hypotese 2: Jann Rindsem. I kontrakt med erkerival Verdal. For å unngå opptøyer med hooligans på Rinnleiret bør han bli i klubben. Han ble dessuten observert på treningsfeltet på Moan som instruktør på trenerkurs for C-lisens parallelt med det hemmelig møtet.

  • Hypotese 3: Jan Halvor Halvorsen. Ryktet skal ha det til at Bodø/Glimts trener søker nye utfordringer som trener i Trøndelag og har av flere vært nevnt som potensiell ny trener for Levanger. Men verken hårsveis eller beskrivelsen kort passer for telemarkingen.

  • Hypotese 4: Egil Drillo Olsen. Passer godt til begge observasjonene, kortvokst og gråhåret. Dessverre fikk vi ikke tatt bilder av skotøyet til vedkommende som raskt ville ha bekreftet eller avkreftet hypotesen om at den tidligere landslagstreneren er på vei til Moan.

Ordknapp sportslig leder

Når vi pratet med sportslig leder i Levanger FK, Nils Petter Strand, på telefon før møtet, var han ordknapp. Slik sportslige ledere bruker å være når de er midt i en viktig prosess. Jamfør landslagstrener Per-Mathias Høgmos svært kjedelige pressekonferanser.

Kan du si noe om når dere vil presentere en ny hovedtrener for Levanger?

– Vi har ingen tidsfrist på dette. Men vi ser positivt på å få til en god løsning. Når dette er klart, tør jeg ikke si noe om.

Kan du bekrefte at Per Joar Hansen ikke blir ny trener i Levanger?

– Det er riktig at Per Joar Hansen ikke lengre er kandidat som hovedtrener for oss.

Hvilke faktorer var det som bidro til at han likevel ikke ble ny trener, og var det ham eller klubben som tok det avgjørende valget?

– Vi var i gode og fornuftige forhandlinger med Per Joar, men kom aldri så langt at vi møttes. Utover det har jeg ingen kommentar.

Hvor mange kandidater jobber dere nå med?

– Vi ser på flere kandidater. Mer kan jeg ikke si.

Er dette kun norske trenere eller har dere kandidater fra utlandet, eksempelvis Sverige, og på hvilket nivå er eller har disse vært trener?

– Ingen kommentar.

Har dere blitt enige med de 14 spillerne på utgående kontrakt eller avventer spillerne en avklaring på trenerspørsmålet?

– Vi jobber natt, dag og helger for å få dette på plass. Ting vil ta tid og det må gå i riktig rekkefølge. Trenerspørsmålet vil nok bli avklart før kontraktsforhandlingene setter fart.

Blir Trond Viggo Toresen assistenttrener for A-laget?

– Vi har veldig lyst til å få Trond Viggo i en trenerrolle på A-laget. Vi ser på ham som en del av totalkabalen som ennå ikke er lagt ferdig.

PS! Trond Viggo Toresen gikk inn til møte med sportslig leder Strand og "manager" Andreas Holmberg etter møtet med mulig, ny hovedtrener.