På en pressekonferanse tirsdag formiddag ble Levangers nye trenerteam presentert. Som det tydet på i sluttfasen er den tidligere LSK- og Lyn-spilleren Magnus Powell ny hovedtrener.

Tenkte å ta pause

Trond Viggo Toresen blir assistenttrener, etter flere år som hovedtrener i Verdal og i år assistent under Jann Rindsem.

- Jeg hadde egentlig tenkt å ta en pause fra fotballen, men da dette tilbudet dukket opp kunne jeg ikke si nei. Jeg har et mål om å bli hovedtrener igjen, men akkurat nå føles det riktig å være medhjelper. Jeg har ikke A-kurset ennå heller, sier Toresen, som håper å komme inn på det allerede i 2016.

Akkurat hvilke arbeidsoppgaver han vil få, blir avklart i dagene fremover.

Måtte styrke organisasjonen

Den nye sportssjefen Andreas Holmberg mener det var helt nødvendig med en omstrukturering i Levanger FK.

- Vi har merket i vårt første år i 1. divisjon at det trengs en mer robust organisasjon. Vi kan ikke drive på dugnad, sier Holmberg. Han gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver, og lover at han ikke vil blande seg inn i det som skjer på feltet mer enn hva Powell og Toresen eventuelt måtte ønske.

- Jeg vil jobbe med spiller- og trenerlogistikk og ha et hovedansvar for det sportslige. Det er en spennende utfordring og neste steg i min karriere, sier Holmberg.

Perfekt på dette tidspunktet

Magnus Powell lover at han sikter høyt med LFK frem mot neste sesong. Klubben skal ta nye steg etter at en imponerende avslutning førte laget nesten til midten av tabellen i den rekordjevne divisjonen.

Powell kommer fra trenerjobb i Egersund, men er godt utdannet med UEFA Pro-lisens og har også trenerbakgrunn fra juniorlaget til LSK, som trenerutvikler i samme klubb og som assistent på A-laget.

- LFK er en perfekt klubb for meg nå. En mindre klubb der jeg kan føle trygghet og jobbe sammen med mange dyktige mennesker. Jeg ser frem til å samarbeide med Andreas, og sammen skal vi legge en god plan for videre fremgang.

Ikke så opptatt av system

Powell er ikke så opptatt av tallbenevnelsene i formasjonen. Han vil spille 4-4-2 i forsvar, men i angrep er han åpen for både 4-2-3-1, 4-1-4-1, 4-4-1-1 og tradisjonell 4-4-2.

- Det er bare tall. Vi skal spille en form for fotball hvor vi tør å holde i ballen, lover han.

Sportslig leder Nils Petter Strand innledet pressekonferansen med å si at LFK siktet høyt i trenerjakten, og at de er svært fornøyde med å ha fått på plass Powell og Toresen.

- Andreas har gjort en kjempejobb her i flere år og vi skal nyttiggjøre oss av hans erfaring videre. Han forstår LFK, han er gjennomføringsdyktig og har gode samarbeidsevner, sa Strand.

Ser for seg Toresen som hovedtrener

Nils Petter Strand avslørte også at Levanger FK gjerne ser at Trond Viggo Toresen høster erfaring de neste to årene, slik at han kan være aktuell for en hovedtrenerjobb i Levanger.

Trond Viggo Toresen setter pris på rosen, men vil ta ting litt etter hvert. Han skal fortsette i 50-prosentstillingen som lærer ved Verdal videregående skole akkurat som før.

- At du får assistenttrenerjobben i LFK betyr vel at noen synes du har gjort en god jobb i Verdal de siste årene også.

- Ja, vi får håpe det. Men nå er det slik at det alltid vil være ulike oppfatninger av den jobben man gjør, sier Toresen.

Innherred.no kommer med mer.