Det var bebudet en avgjørelse etter fredagens styremøte i Norges orienteringsforbund (NOF) om hvilken av de tre norske klubbene; Frol, Tromsø og Østfold, som blir Norges kandidat til å arrangere VM i 2019. Like etter klokka 12 ble leder i Frol IL, Olav Martin Indgaard, orientert om at avgjørelsen er utsatt til et nytt møte 2. desember.

– Innstillingen fra administrasjonen er klar. Den kom onsdag eller torsdag denne uka. Men styret ville ha mer tid til å studere saken litt nærmere. Saken er derfor utsatt til 2. desember, forteller Indgaard.

Lokalt samarbeid om VM

Frol IL ønsker å arrangere VM i 2019 på Innherred i et samarbeid med Verdal OK og OK Skøynar.

Lagleder i o-gruppa i Frol, Fritjof Sandstad, leder søknadsarbeidet sammen med Lars Skjeset og Ketil Vatn i Frol, samt leder Inge Hafstad i Verdal OK og leder Terje Rønning i OK Skøynar. De skisserer at utgifter i et mulig VM i 2019 beløper seg til 7,3 mill. kr. i et estimert budsjett. Et potensielt overskudd er en snau mill. kroner.

Søknadsfrist 1. januar

I en pressemelding begrunner styret i Norges Orienteringsforbund avgjørelsen om å utsette beslutningen.

– Vi er av den oppfatning at vi ikke har tilstrekkelig kunnskap om de tre søkerkandidatene til å kunne tildele kandidaturet til èn utvalgt av de tre ovennevnte. Styret vil benytte de neste to ukene til å gjøre seg bedre kjent med de tre søkerkandidatene, og vil ta en endelig beslutning på styremøtet 2. desember. Om en bestemmer seg for å søke om et VM i 2019, føler en seg likevel trygg på at man klarer å utarbeide en søknad innen fristen, skriver de i pressemeldingen.

Søknadsfristen til Det Internasjonale Orienteringsforbundet (IOF) er 1. januar 2016.