Saken skal behandles av formannskapet onsdag, og rådmann Ola Stenes innstilling er klar: Han mener Levanger kommune bør garantere for et mulig underskudd på inntil to millioner kroner. Både rådmannen og ordføreren har vært med på flere møter med Frol IL om dette kjempearrangementet, og ledelsen i Levanger kommune vil yte sitt for å få VM til trehusbyen.

Fylkesmannen avgjør

Idrettslaget har laget et foreløpig budsjett for VM om fire år, og det opererer med 8,2 millioner kroner i samlede inntekter og et overskudd på cirka en million kroner.

- Kommunenes og fylkeskommunens mulighet til å gi garantier er regulert i en egen forskrift. Garantien skal være tidsbegrenset og beløpsbegrenset og må godkjennes av fylkesmannen, skriver Ola Stene i saksutredningen.

30 millioner

Der understreker han at Trondheim opplevde formidable økonomiske ringvirkninger av sitt VM i orientering for fem år siden. De økonomiske ringvikningene ble den gang anslått til 30 millioner kroner, og et VM i Levanger vil kreve overnattingsplasser fra Steinkjer i nord til Trondheim i sør.

Basen for et mulig arrangement vil ligge i Levanger, og arenaene ligge inntil 20 minutters kjøring unna sentrum. VM-søknaden skulle egentlig ha vært behandlet fredag, men avgjørelsen i O-forbundet er utsatt til 2. desember. Levanger, Troms og Østfold er de tre kandidatene til å få arrangementet, som vil samle deltakere fra over 40 nasjoner.