Løypesjef Pål Haugskott la ut på sin første tur med løypemaskina innover Heståsdalen mandag ettermiddag. Og det tok ikke lang tid før skifolket var på glid.

– Vi kjørte løyper mandag og det er brukbare forhold. Det var veldig mye folk på ski allerede mandag kveld. Trivelig at de kommer, sier Haugskott til Innherreds utsendte.

15 cm. snø

Haugskott rapporterer om 15 centimeter nysnø i fjellet. Åpne turløyper 23. november er tidligere enn i fjor.

– I fjor kjørte jeg den første turen 6. desember så vi er litt tidligere ute enn i fjor,

Bilist i skiløypa

På Facebook ble nyheten om at løypemaskina var ute på tokt i Frolfjellet ønsket hjertelig velkommen. Like velkommen er ikke bilistene som fortsatt mener veien bør være forbeholdt hyttefolket.

– Det har kjørt én bil på veien etter at vi kjørte opp løyper. Men det går bra når det er så hardt som nå. Mandag kveld måtte jeg dra opp en bilist med forhjulstrekk nederst i dalen, smiler Haugskott.

Gode skøyteforhold

Leksdal IL melder at snøen som har kommet de siste dagene er pakket ned på veien mellom Hallemsvollen og Vegenden, og det er brukbare forhold for å teste skiene der. For lite snø til å legge spor i, men skøytetraseen er ganske bra. Det lønner seg likevel å ta gammelskia da laget over grusen fortsatt er tynt. God tur, melder klubben på sin hjemmeside.

Anbefaler gammelski

Også på Bumyra stadion i Markabygda ble det kjørt løyper på tirsdag.

– Lysløypa pakket i dag. Ikke lagt klassisk spor, men det går bra å skøyte med ski som man ikke er redd for, skriver skigruppa på sin hjemmeside.