24-åringen scoret utrolige 41 mål i 4. divisjon for Surnadal i år, samt fire mål i de to kvalikkampene til cupen før cupeventyret tok slutt med 0-5 for Kristiansund i 1. runde. De to foregående sesongene har han også hamret inn mål for nordmørslaget. Alt i alt har han 96 mål på 69 kamper for A-laget til Surnadal etter at han den første sesongen «kun» scoret åtte på 27 kamper fra en rolle litt lenger tilbake på banen.

Fortsetter ikke i vest

I høst startet han studier ved HiNT på Levanger, hvor han i første omgang tar et årsstudium i idrett. I høst har han trent med Verdal flere ganger, og trener Jann Rindsem hadde god tro på at Sæter ville signere for de blå og hvite.

Etter at avdelingsoppsettet kom i helgen, og Surnadal havnet i en avdeling med lag fra Sunnmøre og Sogn og Fjordane, ble det uaktuelt for Sæter å fortsette i Surnadal. I høst har han pendlet hjem for å spille for klubben og være med og sikre opprykk.

Stjørdals-Blink?

Likevel er det ikke sikkert at Verdal blir neste stoppested for storscoreren.

– Jeg har noen flere alternativ, sier Sæter til Innherred.no. Mer enn det vil han ikke si. At Innherred.no konfronterer ham med at sportslig leder Håvard Fuglem i Stjørdals-Blink er en av de ferskeste «vennene» hans på Facebook, lokker ham heller ikke utpå til å si ytterligere om hvilke alternativ han har.

– Det jeg kan si er at jeg kommer til å ta en avgjørelse ganske raskt. Det er ikke noe særlig å gruble og være usikker altfor lenge, sier Bjørnar Dalsegg Sæter til Innherred.no.

Stjørdals-Blink snappet for øvrig FK Tønsberg-spilleren Anders Nygaard i sommer. Han var også høyaktuell for Verdal før han til slutt bestemte seg for å gå til klubben ett hakk høyere i divisjonene.

PRESENTASJON: Noe å tenke på for Verdal også? Surnadal hadde show med spillerpresentasjon på Amfi-senteret før årets sesong. Imitatoren Johan Øiestad var konferansier da Bjørnar Dalsegg Sæter og de andre herre- og damespillerne ble presentert. Se video øverst i saken.