Ranheim-spilleren offentliggjorde nyheten på sin Twitter-profil mandag ettermiddag.

– Da blir det ikke mer spill i den blå trøya for unge Voll. Takker alle involverte i RIL for gode opplevelser. Stå på videre, oppfordrer Voll med hashtaggen #ForzaRanheim

Overfor Innherred.no utdyper han det hele noe.

– Ranheim skal bli en mer utviklende klubb og vil fornye spillergruppa. Sånn er fotballen. Det er fair enough, sier Voll.

Kan spille flere sesonger

Han føler imidlertid at han fortsatt har mye å gi på fotballbanen.

– Jeg har fortsatt til gode å være skadet, og føler meg ikke noe dårligere som fotballspiller selv om jeg har passert 33, sier Voll.

Forklaringen på at midtbanespilleren og Ranheim-ledelsen var enige om at det var greit å skilles, er blant annet at Ranheim har gått over til 4-3-3 og at Voll ikke er en typisk indreløpertype.

– Jeg er nok best i en toer på midten. Tempo og det å komme seg forbi en mann er ikke mine største styrker, sier han. Kvalitetene som ledertype og pådriver overfor andre betinger også i stor grad at han er relativt fast på laget, og ikke en utfordrer til elleveren.

Ser seg om etter ny klubb

Vegard Voll må nå på jakt etter ny klubb. Om det finnes interessenter, vil ikke midtbanespilleren si så mye om ennå.

– Det er relativt ferskt at det ikke blir mer Ranheim på meg, så jeg får ta noen dager eller uker i desember på å sjekke litt. Jeg har ikke hatt noe familieråd ennå heller, sier Voll.

Vegard Voll spilte 26 kamper for Ranheim i år, etter å ha spilt 32 i fjor. Før det spilte han i Levanger i 2012 og 2013, i Ranheim i 2008-2011, før det to sesonger i Hønefoss og før det igjen i Levanger. Enda lenger tilbake var han Sverre-spiller.