Det ble vedtatt på et møte i Fylkesrådet i Nord-Trøndelag mandag. Det betyr at det ikke tas opp nye elever på toppidrettslinja ved Verdal videregående skole høsten 2016. Dette kommer som en direkte konsekvens av at Levanger håndballklubb rykket ned til 2. divisjon i vår. Kvaliteten er ikke god nok på tilbudet, sier fylkesråd for utdanning, May Britt Lagesen (Ap) til Trønder-Avisa.

– Det er naturligvis trist for oss som klubb, men vi har trua på at tilbudet kan gjenoppstå. VI har som mål å rykke opp igjen til våren og etablere oss som et stabilt lag i 1. divisjon, sier trener i LHK, Velaug Brenne Leira.

De to hovedtrenerne i Levanger HK, Leira og Izabela Duda, deler på en lærerstilling på cirka 30 prosent ved håndballinja i Verdal. Klubben har om lag 20 spillere fordelt på de fire årene; VG1, VG2, VG3 og VG4. Med bortfallet av neste års VG1 mister klubben et viktig lokkemiddel til unge spillere utenfor Innherred.

– Vi vil nok merke at det blir vanskeligere å hente talentene så tidlig som ønsker. Utdanningstilbudet har vært en mulighet for de som ikke sokner til Innherred til å kombinere skole og håndballsatsing.

Tvillingene Vilde og Ane Eidem (Elnesvågen), og Julie Nygård (Rørvik) er eksempler på spillere utenfor nedslagsfeltet til klubben som har kommet til Innherred mye takket være håndballinja på Verdal. De er nå borte fra klubben.  Vilde Evensen fra Sømna og Pernille Sandtorp fra Kolvereid er to andre som kom til Levanger for å kombinere håndballkarriere og utdanning. De er begge fortsatt i A-stallen.

– Nå mister vi dette trekkplasteret fra høsten, men de som allerede har startet vi jo få fullføre utdanningsløpet sitt. De yngste spillerne mister jo noen økter i uka og det må vi veie opp for. Vi får håpe at vi lykkes med målsettingen om opprykk slik at forutsetingene for utdanningen er endret til høsten 2017, sier Brenne Leira.

PS! Fylkesrådet bestemt også at Steinkjer videregående skole mister spisset toppidrett for volleyball i skoleåret 2016/17. Det ble heller ikke funnet midler til å opprette toppidrettssatsing innen skiskyting og orientering.