22-åringen fra Levangernesset reiser til Hamar en dag denne uka for å signere kontrakt med den tidligere eliteserieklubben. Nå spiller HamKam i 2. divisjon avdeling 2 med sammen med de trønderske lagene Byåsen, Nardo, Stjørdals-Blink, Strindheim og Rosenborg 2.

– Vi avklarte med Ivar på fredag at han skal komme ned til oss å signere kontrakten en dag denne uka, bekrefter daglig leder i klubben, Stein Arne Ingelstad.

Frister med nytt opprykk

– Vi er enig om alt og ting er på stell. Vi mangler bare å signere kontrakten, sier Ivar, som forklarer klubbskiftet med ønsket om mer spilletid.

– Hovedårsaken til at jeg tar et steg ned divisjonsmessig er at jeg ikke har fått så mye spilletid i år. Jeg kunne også gått til en annen 1. divisjonsklubb med like lite spilletid, men da falt heller valget på HamKam som er en 2. divisjonsklubb med ambisjoner om å rykke opp neste sesong. Jeg husker hvor artig det var å rykke opp med Levanger, så det hadde vært veldig artig å få oppleve det samme med HamKam.

Sollie Rønning har signert en ettårskontrakt med klubben.

– Vi starter med ett år så ser vi an hvordan det går både på og utenfor banen, sier Rønning, som skal jobbe i Hamar det første halvåret ved siden av fotballsatsingen.

Sentral i opprykssesongen

22-åringen var sentral for Levanger i opprykkssesongen 2014. Han var også koblet til Rosenborg for flere år tilbake. Nå velger han altså å nullstille karrieren og prøve lykken i en helt ny klubb.

– Jeg spilte jo fast på Levanger i 2014 bortsett fra de siste par kampene. Jeg har vært her i sju år og det er vel på tide å prøve noe nytt. HamKam er en stor klubb med en stadion og fasiliteter som beviser at klubben hører til på et høyere nivå. Jeg har fått tilbud fra mange andre klubber i 2. divisjon i Trøndelag, men det er opprykksambisjonen til HamKam som gjør at jeg drar hit.

Tiltenkt en offensiv rolle

Sollie Rønning var på prøvespill for Ham-Kam i slutten av november og etterlot seg tydeligvis et godt inntrykk på treningsfeltet.

– Ivar gjorde det veldig bra på trening den ettermiddagen har var hos oss. Han er en veldig fin type, både på og utenfor banen. Han har også en bra skåringsstatistikk å vise til fra tidligere sesonger for Levanger. Vi har planer for ham i en offensiv posisjon, sier Ingelstad, som sier klubben har lett etter akkurat en slik type spiller.

– Vi var ute etter en sånn type som Ivar. Han er mer beskjeden utenfor banen enn har en på banen. Han er en god duellspiller, særlig i luftrommet. Han er først og fremst tenkt som spiss, men kan bekle flere roller, både sentral midtbane og på kanten, sier Ham-Kam-lederen.

Børmark-by forsvant

Tidligere LFK-spiller Ørjan Børmark-By spilte for Ham-Kam sesongen 2014. Han holdt imidlertid ikke lenge i klubben. I januar reiste han tilbake til Trøndelag.

– Ørjan var her kun i seks, sju måneder. Årsaken til at han forlot oss var litt blandet. Han ønsket å komme seg tilbake til røttene, sier Ingelstad.

H-a.no melder samtidig at HamKams midtbanespiller Fredrik Sjølstad kan være på vei til nyopprykkede Raufoss.

Flere trønderske bortekamper

– Det er jo veldig artig at vi møter flere trønderske lag i serien. Det var også en av grunnene til at jeg valgte HamKam foran klubber jeg fikk tilbud fra på Østlandet. Da blir det lettere for meg å kombinere bortekamper med en besøk til venner og familie i Levanger. Det er jo ikke så mange frihelger i året, sier Rønning.

PS! Ivars kjæreste, friidrettsutøver Anne Engen Andersen fra Levanger, bor nå og studerer i Trondheim.