Skogn IL har vært representert i senior-NM på ski siden 2001.

På grunn av en rekke uheldige omstendigheter klarer klubben ikke å skrape nok folk til å stille lag i norgesmesterskapet i Tromsø i slutten av januar.

– For min del er det helt uaktuelt å delta på NM. Sykdommen nekter å slippe taket. Jeg har knapt gått på ski de siste månedene. Dette er det første siden som seniorutøver at jeg ikke deltar på NM. Jeg har vært med på alle mesterskap siden 2001, forteller Eldar Rønning. En av klubbens mange krumtapper i NM-sammenheng.

Flere forhindret

Johan Kjølstad satser langløp og er opptatt med Marcialonga i Italia under NM-helga. Martin Hammer, også fra Ekne, studerer for tiden i Frankrike og reiser trolig ikke hjem uten at de to veteranene stiller.

– Martin studerer i Marseilles. Han gjorde det bra i Tour of China nylig og er i bra form, men vi henter ikke ham hjem sånn uten videre. I tillegg til at Eldar og Johan er forhindret i å delta, skal Anders Johan Sandberg i militæret. Vi har rett og slett ikke folk til årets NM på ski. Det er selvsagt kjedelig for klubben, men lite vi kan gjøre noe med, sier lagleder for Skogn IL, Hans Petter Krogstad.

Lite rekruttering

Klubben har heller ingen rekrutter å kaste inn i NM-øvelsene. Rønning gir de dårlige snøvintrene mye av skylden for den sviktende rekrutteringen.

– Det er synd at vi ikke har andre løpere som er aktiv, men rekrutteringa blir nok skadelidende av de dårlige vintrene vi har hatt de siste årene. Vi trenger snø for å få opp nye langrennsløpere, sier Rønning.

33-åringen bruker dagene til å være hjemme hos familien i deres nye villa i Byåsen og har denne uka vært innom sin framtidige arbeidsgiver, SpareBank1 i Trondheim.

– Jeg har ikke startet i jobben formelt ennå, men nå som jeg ikke trener for fullt må jeg jo finne på noe annet.

Vasaloppet

Rønning tar en snarlig avgjørelse for siste del av skisesongen.

– Jeg skal ta en prat med legen om hvordan vi legger opp resten av sesongen. Jeg har fortsatt de samme symptomene som jeg hadde før jul på grunn virusinfeksjonen. Jeg blir bare dårligere av å trene. Kanskje må jeg droppe alle renn denne sesongen, men jeg har et lite håp om å få med meg Vasaloppet eller Birken.

Saken stod på trykk i Innherreds papirutgave 9. januar.