Frol ILs Line Sundsvik (21) gjorde en meget sterk prolog til fredagens sprint under norgesmesterskapet på ski i Tromsø. Med tiden 3.40:66 endte hun 12.78 sekunder bak vinner Heidi Weng. Det holdt til en 24. plass, og dermed var Line med i kvartfinalene sammen med eliten av norsk kvinnelangrenn. Bare tre andre nordtrøndere kom seg til kvartfinale i dameklassen: Marthe Kristoffersen (nummer to), Kathrine Harsem (nummer tre) og Kari Vikhagen Geitnes (nummer tjueen).

Men i kvartfinalen skulle det si stopp for Line. I andre heat endte hun på femteplass av de seks løperne, åtte og et halvt sekund bak vinneren, Martine Ek Hagen fra Bul IL. Mari Gussiås havnet på andreplass og ble således med videre til semifinalen sammen med Ek Hagen.

Lokale karer havnet langt bak

Like bra gikk det ikke for Line Sundsviks ett år eldre bror, Espen Sundsvik, som endte på 97. plass i herrenes prolog. Espen representerer også Frol IL. Utflyttet levangsbygg Thomas Albertsen Dahlen (24) endte som nummer 41 i prologen, og fikk heller ikke delta i kvartfinalen.

To verdalinger var også med i prologen, nemlig Ole Skrove og Sindre Stiklestad, begge 21 år gamle og med Henning Skilag som klubb. Skrove gikk inn til en 73. plass, 18.75 sekunder bak førsteplassen. Sindre Stiklestad havet på 105. plass av 107 deltakere.