14-åringen fra Aasguten har prikket formen bra til de viktigste rennene i sesongen. For to uker siden ble han kretsmester på tre kilometer klassisk stil og stafett, mens han i dag kan smykke seg med tittelen Midt-Norsk mester.

- Jeg hadde forventninger om å være med i toppen, men kroppen må være 100 prosent. Det var den i dag, sier han fornøyd på telefon fra Surnadal.

Skryter av trenerne

Etter seieren er 14-åringen raus i skryten til sine trenere i skigruppa på Åsen.

- Det ble lagt et veldig godt treningsgrunnlag på høsten og vi har to flinke trenere som vet hvordan ting bør være før slike konkurranser. Øktene som jeg har kjørt de siste ukene har vært planlagt lenge, forteller han.

Selv rangerer Hegstad Midt-Norsk Mesterskap som ett av de to gjeveste rennene denne sesongen, sammen med Ungdommens Holmenkollrenn som går av stabelen første helgen i vinterferien. Etter å ha vunnet både i kretsmesterskap og regionalt mesterskap, gjenstår nå å bryne seg mot resten av landet.

- Jeg tror det er et lite stykke opp dit enda. Målet mitt er å bli bedre enn nummer 32, som er bestenoteringen til en av trenerne mine, ler han.

Ny konkurranse i morgen

Før den tid skal han imidlertid i aksjon igjen allerede i morgen. Da venter 2 kilometer fristil, den stilarten som unggutten liker best.

- Jeg vet ikke om jeg er favoritt, men jeg skal forsøke å være i toppen, sier han.

- Knallartig!

En av to trenere for Aasguten, Per Ove Einangshaug, er veldig fornøyd med Simen Hegstad sin prestasjon. Samtidig tilføyer han at det er «knallartig» å være trener, noe han er sammen med kona Vigdis som har hovedansvaret for opplegget.

- Det er forholdsvis greit å være trener for tiden. Simen er en kjempegutt som er reflektert, treningsvillig og lydhør. At han setter pris på oss er jo veldig hyggelig å høre, sier Einangshaug.

Gull til Ronglan

Også i J14-klassen ble det Levanger-jubel. Ronglan-utøveren Louise Ronglan tok seieren med syv sekunders margin til Byåsens Aurora Myhre.

PS: Det ble faktisk to løpere fra Levanger på pallen i G14.-klassen lørdag. I tillegg til Hegstad leverte Frol-løperen Martin Ditløv Hansen tiden 12.40, ni sekunder bak Hegstad. Det holdt til en flott 3. plass.