Små og store utøvere fra flesteparten av de lokale idretts- og skilagene møtte opp ved Vinne skistadion på onsdagskvelden. Da var det klart for Verdalsmesterskap på ski og runderenn i samme slengen. I mesterskapet var det 93 deltakere, og i runderennet stilte 38 unge, lovende skiløpere - den eldste av dem født i 2006, mens de yngste er 2012-modeller.

Mange klasser

I Verdalsmesterskapet ble plasseringene notert for 11-åringene og oppover i klassene. Resultatlistene viser at Adrian Tveita Valbekmo (Vinne Skilag) vant klassen for 11-årige gutter, mens Sunniva Aksnes (Helgådal IL) vant i jentenes klasse i samme aldersgruppe. Fredrik Sivertsen fra Leirådal IL tok førsteplassen i G12, og Klara Sofie Steinsli fra samme idrettslag gikk først i mål av de 12-årige jentene.

Silje Aksnes fra Helgådal IL seiret i J13, mens Martin Vehus Skjerve fra Vinne skilag var best av gutta. I 14-årsklassen vant Petter Sagvold (Leirådal IL) og Ane Bjørkeng (Leirådal IL), mens Tobias Thomassen (Vinne Skilag) vant i G16-klassen.

Blant 17-åringene gikk Ragnhild Sivertsen fra Leirådal og Lasse Hågensen Kokås fra leksdal inn til førsteplass.

Magnus Sivertsen og Sigrid Hallem Solum var de eneste som stilte i klassene for gutter og jenter fra 19 til 20 år.

Kjetil Vatne fra Leksdal IL vant herreklassen.

Beklager

Selv om det var mange utøvere i løypene gikk ikke det organisatoriske som smurt, dessverre. Startnummer, tidtaking og resultater ble det litt kludd med, noe arrangørene beklager.

– Vi i skilaget vil være ydmyke og legge oss litt flat. Det har blitt arrangert lite renn de siste årene, og dette ble ikke helt som vi ønsket. Jeg håper de som var der er overbærende, så lover vi å bli bedre til neste gang, lover Siv Hege Eriksen i Vinne Skilag.

– Det var mange nye funksjonærer med, som vi ikke har trent nok på tidtaking. Vi beklager den delen, legger hun til.

Heldigvis fikk alle som skulle få premie belønning etter løpet. Før utdelingen var det også stor aktivitet i skileikbakken.

Om man ikke var til stede under Verdalsmesterskapet onsdag, kan skilaget i Vinne fortsatt friste med fine forhold i løypa, og til helga blir det åpen skihytte på søndag.