Levanger HK – Charlottenlund SK 25-21(14-11): Etter å ha fått en håndsrekning fra Molde 2 tidligere på dagen, som slo serieleder Byåsen Bredde hele 32-22, var tabelltoppen ledig og klar for å bli inntatt av Levanger.

Hjemmelaget spilte en god periode midtveis før hvilen og var på det meste fem mål foran gjestene, men Charlottenlund nektet å gi seg uten sverdslag og kom seg tilbake i kampen slik at det var kun tre mål ved pause.

En strålende opplagt Izabela Duda førte an etter pause og ga Levanger på ny en femmålsledelse, men gjestene fortsatte å kvittere hjemmelaget. Tolv minutter før slutt var stillingen på ny tre mål, da 21-18.

Selv om det kladdet litt angrepsmessig i perioder for Levanger sto de godt bakover, og gjestene følte seg presset til å ta time-out syv minutter før slutt, da hjemmelaget på ny gikk kom fem mål foran.

Den fikk de lite igjen for, og da publikum også våknet ordentlig til liv i sluttminuttene spilte Levanger hjem en solid hjemmeseier. Dermed er laget foran Byåsen Bredde på målforskjell i 2. divisjon, og godt i rute til å sikre seg muligheten til å spille om 1. divisjonsplass neste sesong.

- Passet meg bra

Linjespiller Sara Rønningen fikk mye å jobbe med, spesielt i første omgang. Etter kampen var hun veldig glad for to poeng og tabelltopp.

- Det er veldig godt og veldig viktig å vinne denne kampen. Vi spiller ikke vår beste kamp i dag, men vi holder inn, konstaterer Rønningen etter kampslutt.

- De spiller et offensivt forsvar som passer meg veldig bra. Jeg får mye å jobbe med, men jeg må jobbe litt med avslutningene så jeg får ballen i mål også.

Tok ansvar

Spillende trener Izabela Duda tok ansvar etter hvilen og dunket inn flere scoringer. Noe hun også kjenner på at hun skal gjøre.

- Jeg er eldst og må ta litt mer ansvar. Selvfølgelig gjør jeg også feil, men jeg tør å gjøre feil. Det viktigste er at vi vant, sa hun med et smil om munnen etter kampslutt.

Med trenerteamet Duda og Velaug Brenne Leira har LHK-jentene for alvor fått fart på skuta. Bakspilleren ler høyt av sin egen beskrivelse av duoen.

- Velaug er mer rolig, jeg kan jo være helt «crazy» av og til. Men vi utfyller hverandre godt, gliser hun.

Vil avgjøre selv

Og trener Velaug Brenne Leira måtte etter kampen ta seg en liten pustepause på tribunen. Hun medgir at det var litt nerver underveis i 2. omgangen, da LHK ikke klarte å riste av seg gjestene helt. Samtidig er den tidligere målvakten veldig fornøyd med det spillerne hennes leverte på parketten.

- Totalgjennomføringen er helt utrolig. Med tanke på alt vi brenner kunne vi vunnet med 12 mål. Denne kampen var litt motsatt av da vi møtte dem sist og tapte. Da kastet vi ballen over linja og mistet fatningen, i dag er det andre veien.

Med tap for Byåsen Bredde holder det for Levanger med uavgjort, slik situasjonen er nå, i kampen mot Byåsen 13. mars. Treneren er imidlertid klokkeklar på at LHK-jentene ikke sier seg tilfreds med uavgjort.

- Vi var skuffet da vi spilte uavgjort mot dem sist, og vil være skuffet om vi ikke skulle slå de når den tid kommer. Vi skal ha fokus på hver trening og kamp fremover og gjøre jobben vår selv uten hjelp fra andre, sier Brenne Leira kontant.