Det er tredjeåret på idrettslinja ved Verdal videregående skole som arrangerer FFU-turneringen kommende lørdag og søndag, 6. og 7. februar. Lørdag formiddag klokken 10.30 sparkes den første kampen igang, og turneringen pågår til et godt stykke utpå ettermiddagen.

Underholdende

Søndag er det på'n igjen.

– Vi holder ikke på like lenge da, men det blir mange kamper også den andre dagen, forteller Elias Mckellar og Martin Kverkild i arrangørkomiteen.

De håper publikum stikker innom for å støtte opp om turneringen, og for å oppleve stor idrettsglede. Det er gratis inngang i hallen, og mulighet til å handle noe godt å bite i fra kiosken.

– Her kåres det ikke vinnere, men det blir helt sikkert både underholdende og kanskje en liten vekker for folk, tror de to idrettselevene på videregående.

Mye å lære

Mckellar og Kverkild fikk i hvert fall en aha-opplevelse etter et foredrag de var med på, der de fikk se og høre om FFU (Fotball for utviklingshemmede).

– Da vi skjønte hva fotballen betyr for dem, hvilken glede de har over å spille på lag sammen og hvor stort det er å score mål uansett hva stillingen er, fikk vi et nytt syn på ting, sier Elias Mckellar.

– Nå er vi veldig glade for å kunne gi mange FFU-spillere enda en mulighet til å utfolde seg, og oppleve mestringsfølelse, sier Martin Kverkild.

14 lag i aksjon

Til sammen er 14 lag påmeldt turneringen kommende helg. De kommer fra ni ulike klubber rundt om i hele Trøndelag. Nessegutten stiller tre lag, det kommer lag fra trondheimsområdet, Fosen, og det blir også et lag fra Verdal IL å se.

– Det kommer til å bli spilt kamper både med tre spillere på hvert lag og tradisjonell innendørsfotball, forteller Kverkild og Mckellar.

De deltakende lagene samler seg på Stiklestad lørdag kveld. Der er det bankett, med middag, dessert og underholdning. Til sammen er det litt over tjue elever på tredjeåret idrett ved Verdal videregående skole, som alle er engasjert i gjennomføringen som dommere, sekretariat, kiosk, under banketten, i planlegging og etterarbeid.