Innherred.no fikk torsdag en kort melding:

– Hei! Æ sei no bærre... kjære hundeeier... ta med driten etter hunden din. Jeg gjør det ikke... Tok dette bildet på Remyra i går.

På stadion til Skogn ligger det hundebæsj både på veg inn mot kunstgressbanen - og dessuten også ute på selve kunstgressbanen - etter at en firbeint venn har gjort sitt fornødne.

Har egen forskrift

At hundeeiere ikke plukker opp etter seg, er et stadig tilbakevendende diskusjonstema. Loven om hundehold sier ikke noe om krav til å plukke opp, men i Tromsø vedtok de i kommunestyret i august 2014 en egen forskrift hvor nettopp det punktet er tatt inn.

«Hundeholder plikter straks å fjerne ekskrementer som hund etterlater seg i tettbygd strøk og friområder i tilknytning til tettbygd strøk, herunder opparbeidede turløyper og skiløyper.»

Det er ordlyden i § 4, som ble lagt til for halvannet år siden i den opprinnelige forskriften fra 2003. I forskriften beskrives også tidsrom for, og områder som omfattes av båndtvangbestemmelsene.

«Brudd på denne forskriften kan medføre straff etter lov om hundehold, § 28» heter det til sist i forskriften. Hundelovens § 28 sier at hundeeiere kan få bøter og inntil seks måneders fengsel ved brudd på andre paragrafer.

Innherred.no har forsøkt å innhente en kommentar fra Skogn ILs fotballavdeling i dag, men uten å få svar.