Verdal Ils seniorherrer møtte lørdag Strindheim til en treningskamp, og fikk det tøft mot et effektivt trondheimslag. Strindheim tok ledelsen etter 21 minutter, og doblet til 2-0 etter 27 minutter. Fem minutter senere gikk de opp til 3-0-ledelse, som også ble pauseresultatet. Andre omgang ble heller ikke enklere for Verdal, selv om de jobbet hardt for å score mål. Etter 80 minutter scoret Sebastian Valbekmo for verdalingene, men Strindheim svarte med å legge på til 4-1 like etterpå. Det ble også sluttresultatet i en kamp hvor Verdal ikke hadde marginene med seg.

Bedre enn det ser ut

Trener Jann Rindsem mener at resultatet ser styggere ut enn det egentlig var mot laget som i fjor endte på niendeplass i 2. divisjon.

- Vi stilte med et ungt lag uten både Nordvoll, Valstad, Sunde, Fossmo og Almlid, blant annet. Samtidig møtte vi det beste laget deres. Det var mye positivt i kampen, selv om det er brutalt å tape 4-1, sier Rindsem.

Styrte deler

Han utdyper at Verdal styrte mye av åpningen i kampen, og tok kommandoen det første kvarteret. Så fikk Strindheim sjansen foran mål, og satte inn ledermålet.

- Det var et for lett mål. Etterpå har vi en veldig svak periode der vi gir vekk ballen i farlige soner og bommer selv på ballen flere ganger alene med keeper, sier han.

Positiv

Rindsem mener at det er viktig å spille treningskamper mot motstandere fra høyere divisjoner for å stille godt forberedt til årets sesongstart.

- Vi tar med oss mye læring fra kampen, og det er mye å ta med seg for våre unge spillere mot så bra motstand. Samtidig må vi skru igjen kranen bakover for ikke å slippe inn så mye mål, sier Rindsem.