Levanger Håndballklubb melder mandag ettermiddag at Norges Håndballforbund har offentliggjort det hele.

Kvalifiseringen holdes i Framohallen i Fyllingsdalen i Bergen, som et fellesarrangement med kvalifisering både for kvinner og menn.

To eller tre kamper avgjør

De seks avdelingsvinnerne i kvinnenes 2. divisjon i år er delt inn i to puljer med tre lag i hver, som spiller enkel serie mot hverandre. De to puljevinnerne rykker opp til 1. divisjon, mens de to lagene som ender på andreplass spiller en avgjørende kamp om den tredje og siste plassen i 1. divisjon sesongen 2016/17.

Levanger er trukket i pulje med Bravo og Follo, mens den andre pulja består av Pors, Bryne og hjemmelaget Fyllingen. Sportslig leder i LHK, Geir Tore Leira, er forberedt på tøff motstand i kvaliken.

– Bravo har forsøkt å kvalifisere seg i mange år nå og har vært nærme. Follo er et hardtsatsende lag i østlandsavdelingen som har hatt en sterk sesong der. De har en del bra spillere som har spilt på toppnivå. På papiret er de sterkere enn Bravo, analyserer Leira.

Matches mot Byåsen

Målet er å vinne de to kampene, bli puljevinner og dermed unngå en ny kvalikkamp på søndag.

– Vi har fokus på de to første kampene. Vinner vi de to, kan vi reise hjem med en plass i førstedivisjon. Det gjelder å ha maksimal konsentrasjon i de to kampene og takle presset.

Som oppladning til kvaliken trener og spiller LHK kamper mot Byåsen i Trondheim.

– Vi har fått en bra avtale med Byåsen. VI trener sammen med klubbens elite- og juniorlag over én til to dager i uka, og spiller kamper. Første kamp var før påske, forteller Leira.

Motstanderlagenes serieinnsats

Follo har vunnet sin avdeling når det gjenstår én runde. De  har 16-2-3 og 34 poeng, og er seks poeng foran Oslo-Studentenes IK. Bravo vant samtlige 20 kamper i den nordnorske avdelingen. Sesongens siste kamp endte med en knepen 18-17-seier mot Junkeren, som ble nummer to.

Levanger HK gikk gjennom serien med 18 seire, én uavgjort kamp og tre tap. Molde HK 2 ble til slutt nummer to i avdelingen, mens Charlottenlund ble nummer tre.