Verdals ordfører Bjørn Iversen har gjort det til tradisjon å invitere kommunens idrettshelter på sitt kontor til en prat og en liten påskjønnelse.

Verdal Kampsportklubb kom hjem med seks gull, ett sølv og en bronsemedalje fra årets NM i kickboksing i Tromsø. Det er ikke første gang at klubben forsyner seg solid av medaljefatet i NM, og heller ikke første gang at de får audiens hos ordføreren.

Alle er gode på noe

Utøverne som stod for årets bragd er litt spredt rundt omkring, og ikke alle kunne delta på seansen fredag ettermiddag, men trener Ronny Holberg kunne i hvert fall ta med seg Bjørnar Hermann, Maria Valstad og Espen Norum Holberg til kaffe og kanelsnurrer sammen med ordfører Bjørn Iversen og varaordfører Silje Heggdal Sjøvold.

– Dere gjør stadig et fryktelig bra ungdomsarbeid, skryter de to kommunetoppene, som ikke ser på kun de sportslige resultatene kampsportklubben oppnår, men også dens rolle blant barn og unge i lokalmiljøet.

– Takk for det. Min innstilling som trener er at alle er verdensmester i noe. Ikke alle er flinke på skolen, ikke alle er gode i fotball, men alle har et eller annet de er gode på. I kickboksingen ser jeg stadig vekk barn og unge som opplever mestring, de lytter, er oppmerksomme og konsentrerte, svarer Ronny Holberg.

På rådhuset tok klubben i mot en vimpel med Verdals kommunevåpen, som ordføreren håper kan få en plass i klubblokalene.

Avhengig av ildsjeler

For tiden er det rundt hundre aktive i klubben, som holder til i det gamle AMO-senteret på Ørmelen. Der er det aktivitet i hvert fall fire kvelder i uka, samt i helgene.

– Det er to treningskvelder for hver gruppe, og så bytter vi litt på hvem som bruker lokalene i helgen, forteller Holberg. Utøverne trener også utendørs i skog og mark, og i hinderløype.

Holberg har vært en ivrig ildsjel i miljøet helt siden oppstarten som Verdal kickboksingklubb i 2003. I 2012 byttet klubben navn til Verdal kampsportklubb, siden den også favner andre idretter enn kickboksing.

– Nå har vi det egentlig som plommen i egget. Antall aktive varierer litt, men har vært litt over og litt under hundre i ganske lang tid. I øyeblikket har vi fem instruktører, og det er viktig for oss å ha gode instruktører med stor kunnskap, sier han. Alle jobber på frivillig basis i kampsportklubben.

Løfter hverandre frem

En av de ferske norgesmesterne, Hege Thidemann, reiser til Italia i juni for å delta i verdenscup i pointfighting. Maria Valstad skulle egentlig også dit, men må prioritere sykepleierstudiene på vårparten.

– Når Hege kommer hjem igjen, har hun garantert med seg noe nytt. Ny lærdom, nye ideer og nye erfaringer som hele klubben vil nyte godt av. På den måten utvikler vi hverandre, sier Holberg, som selv jobber som kontaktlærer på skolen på Verdalsøra.

De to siste som er med på besøket hos ordføreren, Bjørnar Hermann og Espen Norum Holberg, er henholdsvis tømrer og andreårselev på videregående i rørfag.

– Smidighet er ingen ulempe i tømreryrket heller, sier Bjørnar Hermann, som ble norgesmester i musical forms. Det er en gren der utøverne ikke kjemper mot hverandre, men gjennomfører et program på matta alene, nærmest som et kickboksingens svar på frittstående i turn.

En stor prestasjon

Kickboksing er stort på verdensbasis, ikke så stort i Norge. Likefullt mener trener Ronny Holberg at jobben hver enkelt av de som satser på idretten i klubben legger ned ikke står noe tilbake for hva utøvere i mer profilerte idretter gjør.

– Jeg tror ikke alle er helt klar over hvilken prestasjon det er å komme hjem med seks gull og totalt åtte medaljer fra NM. Folk forstår mer nå enn for noen år siden, men fortsatt lever vi litt i skyggen av andre idretter både i media og i sponsorsammenheng, synes Holberg.