Det er klart de aller fleste medlemmer både i Verdal Dykkeklubb og Verdal Sportsdykkerklubb driver med dette fordi de synes det er gøy, men som leder i sportsdykkerklubben Johs. Bjørgvik sier:

- Alle har stor nytte av å bli trygg i vann. Man vet aldri når uhellet kan være ute, og da kan det være forskjell på liv og død at du ikke får panikk når det skjer, og det kan du absolutt lære deg hos oss.

Han sammenligner fridykking med snorkel og maske som du skal lære deg å gå på ski uten staver. Du må først finne balansen før du kan sette opp tempoet. Slik er det også når det gjelder svømming. Lær deg å bli trygg i vannet før du går videre, og kanskje til slutt velger å prøve dykking på større dyp med surstoff-flaske på ryggen.

God oppmøte

Den pensjonerte veterinæren Bjørgvik er en nestor i dykkermiljøet. Nå har han holdt på i over 40 år med å lære barn og unge å bli trygg i vannet - de siste 25 år som leder av sporstdykkerklubben.

- Det har vært en periode med mangelfull svømmeopplæring i skolen, men jeg synes det begynner å bedre seg. Derfor er vi glad for det gode oppmøtet i dag, sier han.

Bjørgvik kan fortelle at de har hatt drøye 60 personer i alle aldre innom i løpet av Dykkingens dag, som ble avholdt i svømmehallen lørdag.

Til vanlig kan han fortelle at det er mellom 20 til 30 personer fra ung til gammel som møtes en gang i uka for å trene innendørs.

Familieaktivitet

En av disse som var innom for å se hva dette går ut på var kjøpmann Anders Juberg.

- Jeg har med meg begge sønnene. Det som er så fint er at dette er noe vi kan gjøre sammen, og i en travel hverdag så er jo dette både nyttig og gir god mosjon, sier han.

På motsatt side av bassenget hadde Verdal Dykkeklubb sin "stand".

Leder Ronny Lyngaas kan fortelle at de er omtrent 15 aktive dykkere som er i sving året rundt.

- Du vet det er nesten finest å dykke om vinteren - da er sikten best faktisk, sier han.

Ryddeaksjon

Det er gode dykkerforhold i Trondheimsfjorden, og nå skal de faktisk være med på en landsdekkende ryddeaksjon som vil pågå i to år.

Dykkerforbundet sentralt har fått støtte, og vi klubbene rundt i landet skal plukke mest mulig søppel og skrot fra havbunnen. Du aner ikke hvor mye rart som blir kastet i sjøen. Dette blir både pose og sekk for oss. Vi rydder havbunnen og får sårt tiltrengte kroner til klubbkassa, samtidig som vi får god trening, sier Lyngaas.

Han forteller videre at nye medlemmer er hjertelig velkommen. De skal arrangere kurs utover våren og sommeren, så det er bare å ta kontakt for den som har lyst til å prøve.