- Jeg er trebarns-far, og da har jeg blitt vant med å bli vekket tidlig. Dette har hengt med meg videre, og derfor ligger jeg sjelden å drar meg utover formiddagen, sier Powell.

Mange tidligere fotballspillere uansett nivå, har nok kjent på den kampdagsfølelsen. Hva skal man fordrive tiden med før avspark om mange timer?

- Sånn kjenner ikke jeg det. Det er mulig jeg hadde litt mer sånn når jeg selv spilte aktivt. Da «kastet» jeg ut familien, så jeg kunne lade opp i fred og ro, sier svensken og ler.

Her er Powells utvalgte Magnus Powell gjør nye endringer i startoppstillingen før søndagens hjemmekamp mot Hødd. Være alene

Men han er klar på at han vil ha dagen for seg selv frem til han drar til Moan. Derfor får vi ikke komme å besøke Powell i hans leilighet i Levanger sentrum på søndag morgen for å «lodde» stemningen, men har forteller gjerne om sine rutiner kampdagen.

- Etter frokost og en kaffe kopp så vil jeg komme meg ut i frisk luft. Da kan det bli en gå eller joggetur, eller det kan bli en sykkeltur på et par timer. Det siste er nok mest sannsynlig nå.

Tankene kretser rundt alt mulig da, men faktisk ikke så mye fotball. Vi er nemlig ferdig med planleggingen, så da koser jeg meg faktisk og nyter dagen og gleder meg til kampen, sier den sympatiske opprinnelige Øvik-mannen.

Planen klar

For Powell har nemlig planen klar for hvordan Hødd skal slås. Han har studert dem nøye på video, funnet svake punkter, og om han trenger å gjøre endringer på eget mannskap i forhold til hvordan mostanderen spiller.

Onsdag og fredag har han fortalt spillerne hvordan han vil ha det, så derfor som han sier:

- Da blir jo søndagen en festdag og en dag å glede seg til.

Etter sykkelturen «kjäkar» jeg litt, dusjer og tar på meg finstasen før turen går til Moan, sier han.

– «Herligt» å være serieleder – Kom på Moan og se hvorfor vi ligger der vi ligger på tabellen, er oppfordringen fra Rikard Nilsson og Marcus Astvald. God tid

Dit tror han at han vil komme ved 15-tiden. Da liker Powell å gå rundt å «snuse» inn stemningen, snakke med de frivillige som allerede har kommet, gi dem et klapp på skuldra og noen rosende ord, for treneren vet at de er en viktig brikke for at han skal lykkes om trener i trehusbyen.

Når spillerne ankommer en times tid senere, så er det ikke noe alvorstynget og langt spillermøte han gjennomfører.

- Nei, da skal vi glede oss alle sammen. Jeg prøver å endre den korte samlingsstunden før kampen litt hver gang, slik at det ikke blir rutinepreget. Det tror jeg er viktig. Hvis jeg har gjort jobben min, så skal spillerne vite hvordan vi skal gjennomføre planen. Jeg har også et par alternativer klar hvis ting ikke går helt som planlagt, sier han.

Når kampen blåses i gang, håper han på såpass godt vær at «kavajen» kan være antrekket på sidelinja.

Svensk tradisjon

- Ja, det var mye joggedress på trenerne når jeg kom til Norge - og det er det tydeligvis fortsatt. Dette med pent antrekk på kampdag tror jeg er litt svensk her i norden, sier Powell og humrer.

Og vi husker jo både Erik Hamren og Jan Jønsson. Det var ikke mye tull på de karene heller i klesveien.

Førstnevnte tok gull med Rosenborg i 2009. Jønsson klarte «bare» to bronsemedaljer med «Trollungan».

Kvalik?

Jeg vil tror hele Levanger vil løfte Magnus Powell på gullstol hvis han kopierer «Janne» sine resultater, med eller uten blazer.

En tredjeplass i 1. divisjon virket rimelig utenkelig bare for et par-tre år siden. Den gang visste kanskje ikke Magnus Powell hvor Levanger var en gang.

Nå gjør han, Davy Wathne, TV2 og resten av fotball-Norge det til de grader.

Kan vi glede oss til en lang høst på Moan?