Verdalingen flyttet til Førde for mange år siden, og bor nå i Sande i Sunnfjord.

Nådde målet

Årets volleyballsesong er over, og Førde VBKs unge talenter gjennomførte en respektabel sesong. Jørgensen har vært spillende trener på 1. divisjonslaget og har hatt rekrutteringsansvaret for Norges ledende volleyballklubb.

– Laget vårt i 1. divisjon ble nummer åtte av fjorten lag, fint innenfor målet om en topp ti-plassering. I fjor holdt vi på å rykke ned, så det er et godt steg opp fra det, sier Kenneth Jørgensen.

Jobbet med talenter

Målet for klubbens lag i 1. divisjon er ikke å vinne serien, men å være en arena som forbereder unge lokale spillere på å ta steget opp til eliteserielaget. Resultatfokuset ligger på deltakelsen i junior-NM, hvor det i år ble en litt sur fjerdeplass. En god del av spillerne han har jobbet med de siste årene flytter nå bort fra byen for å studere, og nye talenter kommer opp.

– Jeg gir meg nå som spillende trener etter å ha hatt ansvaret for 1. divisjonslaget og rekruttering i tre sesonger, sier Jørgensen, som også har en karriere på elitenivå i klubben.

Nybakt pappa

Som spiller var han med på å ta både seriegull og cupgull, å vinne nordisk og deltakelse i europacupen. Som trener er merittene to NM-gull, ett sølv og en bronsemedalje for junior.

– Alt sammen har gitt meg minner for livet. Nå venter småbarnstilværelsen igjen, sier Kenneth Jørgensen, som sammen med Ida Brask Steinseth i forrige uke ble foreldre til vakre Ella. Jentungen var 3.130 gram og 51 centimeter lang ved fødselen.

Fra før er Kenneth Jørgensen pappa til Mariell, som er fem år gammel. Hun bor i Solund, noen timer unna.

Han utelukker ikke et trenercomeback i fremtiden, men akkurat nå vil han ha ekstra tid til familien.