– Det koster oss anslagsvis 100.000 kroner, men tapt heder og ære svir mer. Nei, dette skal vi komme oss over, for i Levanger FK vinner vi og taper vi i samlet flokk, sier daglig leder Hroar Stjernen etter cupsortien.

Søndag klokken 18 spiller LFK helgens serierunde på bortebane mot Mjøndalen. Innherred følger kampen live.

Rønning trolig klar

Nederlaget svir på Moan, og trener Magnus Powell påtok seg skylda for en kollektiv svikt i hele laget, men gjengen akter å reise kjerringa. Lagkaptein Per Verner Rønning tråkket over under oppvarmingen på Nye Blink-banen, men nestoren er trolig klar igjen i morgen. Ingen vil bruke hans fravær som unnskyldning for årets første tap i en obligatorisk kamp.

– Det er altfor lettvint å skylde på at Per Verner ikke spilte. Sebastian (Starkenberg) er også en veldig god spiller, og en fullgod erstatter i midtforsvaret, påpeker Ola Rygg.

LFK-skryt

En slags fattigmannstrøst var det at seks andre 1. divisjonslag forsvant ut av cupen samme onsdagskveld, blant dem morgendagens motstander. TV-kjendisene i «Alle gutta»-klubben MIF var tippet som opprykksfavoritt, men har slitt fælt etter nedrykket i fjor høst.

– Jeg tippet LFK høyt på tabellen før seriestart, og visste jo at det er et godt fotballag. Jeg tror ikke Levanger vil falle sammen, nei, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen. Han avslører betydelig respekt for tetlaget i1. divisjon, og mener LFK er et fysisk sterkt kollektiv - med mye offensiv kraft: – Benjamin Stokke kjenner vi fra hans tid her i Mjøndalen, og praktscoringen mot Hødd viser hva han kan.

Vil klå MIF

Sammen med de to andre mest offensive spillerne, har Levanger en av de sterkeste angrepsrekkene i denne divisjonen, mener Hansen. Han syns TV-suksessen har vært kjempepositiv for MIF, men utelukker ikke at den har hatt sine bivirkninger:

– Vi har fått utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger, interessen for klubben har vokst, men jeg ser ikke bort fra at den også har gitt motstanderne ekstra lyst til å klå MIF og noen av våre profiler, sier Hansen.