Ildsjelen har pleiet gressmatta i bygda i en mannsalder og sørget for å holde den ved like også i fraværet av seniorfotball de siste fire, fem årene. Onsdag 4. mai spilles årets første hjemmekamp for herrelaget på Markabygda stadion mot Neset 2. Med Torbjørn ringside, selvsagt.

– Jeg kommer på kampen ja. Jeg var på banen på årets første trening på gressbanen mandag. Etter årstida er det brukbare forhold, men det skulle gjerne vært litt mer gress. Det kommer seg utover sommeren, sier Hjelmstadbakk.

Markabygda stiller også damelag, i 4. divisjon avdeling 1. De serieåpnet hjemme med tap 1-2 mot Heimdal på søndag. Banemesteren frykter at det kan bli tøft også for herrelaget i åpningskampen hjemme mot frostingene.

– Neset 2 er et bra lag, men det kommer an på hvilke spillere de stiller med. Jeg liker egentlig ikke sånne toerlag. De kan være alt for gode for nivået i 6. divisjon. Ellers vet jeg ikke hvordan Markabygda står seg mot de andre lagene. Jeg har ikke fulgt med så mye de siste årene. Jeg antar at de kan få litt problemer i starten av sesongen. Det tar tid å bli samspilt og få det til å fungere sammen.

Uavhengig av resultat er han glad for at banen nå blir brukt til seniorfotball for både dame- og herrelag.

– Det er kjekt at det skal spilles kamper her igjen. Det er det samme arbeidet om den blir brukt eller ikke. Gresset må klippes uansett.

Markabygda er kjent for både dugnadsinnsats og stort publikumsoppmøte på stadion.

– Det er et bra fotballmiljø her. Folk er flinke til å møte opp på kamp. Det er ikke så mye annet som skjer i bygda. Vi håper det kommer litt folk også nå på onsdag.

Markabygda IL fikk tidligere i vår besøk av gjengen bak Heia Fotball på NRK P3 i forbindelse med gåturen fra Lerkendal til Guldbergaunet. Se bilder og video fra besøket på deres facebook-side.