– Det er vel i næringslivet at begrepet «vinn – vinn» er så populært, men hvis det skal brukes noen gang, så må det vel være rett å bruke det i denne sammenhengen i hvert fall.

Det sier Kristin Norberg Norum og Jon Håkon Boneng, når vi møter duoen på Backlund.

Møtested for fotballfans

Hva de snakker om? Jo, den tradisjonsrike Pøbben i samme bygning skal i løpet av mai få en skikkelig ansiktsløftning. Bord og stoler skal skiftes ut, og tak og vegger skal få ny farge. I tillegg skal nye tv-skjermer monteres.

Målet er at man kan invitere til storslått åpningsfest søndag 29. mai når Kongsvinger er motstander på hjemmebane.

For det er ikke bare i forbindelse med bortekampene til LFK at Pøbben skal være treffsted for supporterne. Nei, planen er at når det er hjemmekamp på Moan, så håper man å invitere både gammel og ung til fotballvorspiel både ute og inne.

–Ja, vi ligger jo rett ved Øvre Park, så hvorfor ikke bruke den også. Her kan vi grille, ha konkurranser og gjøre mye annet gøy. Her er det bare fantasien som setter begrensninger, sier Boneng.

Familiearrangement

Han er nyvalgt leder i LFK Stallions, som er supporterklubbens nye navn. Nå er de omtrent 70 medlemmer, men målet er at de skal være over 100 når OBOS-ligaen tar sommerferie.

– Vi skal melde inne hele familien nå, så da har du allerede 75 medlemmer, repliserer Kristin Norberg Norum med en smil, for her ønsker den blide sjefen i Backlund Restaurantdrift å være med på flere måter.

Hun forteller at firmaet har snakket en stund om at de ønsker å bidra til alt det positive som skjer rundt LFK.

– Det er begrenset med hva vi kan bidra med av rene penger, så derfor begynte etter hvert denne ideen å ta form. Nå gleder i oss bare til å komme i gang, sier Norberg Norum.

Fotballeffekter

Når oppussingsjobben er unnagjort håper de å fylle Pøbben med fotballeffekter av ulike slag, og her ser de for seg at også deler av den flotte fotballhistorien i Levanger kan bli synliggjort.

– Ja, et bilde av det historiske 59-laget på Nessegutten hadde vært flott. I tillegg husker jeg 16. mai-kampen mellom Sverre og Nessegutten – i 1991 tror jeg det var, hvor det var to tusen tilskuere på Elberg og direktesendt tv. Det er helt sikkert noen som har bilder fra den kampen også, sier Boneng.

Derfor ber han de som kan ha gamle drakter eller andre ting som kan gjøre seg fint på en fotballpub om å ta kontakt.

Utover dette så jobber supporterklubben med tiltak som skal sette sitt preg på trehusbyen når LFK spiller hjemmekamper. Bannere i Kirkegata og LFK-flagg i offisielle flaggstenger er noen av planene.

Ordførerskryt

Her vil Jon Håkon Boneng skryte av den idrettsinteresserte ordføreren.

– Jeg må få gi honnør til Robert Svarva. Han er positiv til forslagene vi kommer med, og prøver å hjelpe oss på best mulig måte, sier supporterlederen.

Planen er at det ikke bare vil være LFK-kamper som vises på Pøbben. Her blir det mulighet til å se både Rosenborg og utenlandsk fotball. Og til sommeren er det EM i fotball også, som gjør at de fotballinteresserte går en fin tid i møte.

Og hvem vet; kanskje spilles Champions League-hymnen snart på Lerkendal igjen, og dugget har lagt seg i gresset.

Er du ikke på stadion, så er bestandig det neste beste alternativet å se kampen på en fotballpub med gode venner. Nå kommer muligheten.