Viktig fyrtårn

- Levanger har jobbet godt over flere år, har en entusiastisk og dyktig trener og jeg syns det er flott at et lokalt lag fra Nord-Trøndelag hevder seg i toppen av 1. divisjon. For meg er jo Levanger et lokalt lag, understreker tidligere Rosenborg-trener Nils Arne Eggen.

Begge de to fotballekspertene følger fortsatt godt med, og er også oppdatert om det som skjer utenfor det gjeveste selskapet i norsk og internasjonal fotball.

- Nord-Trøndelag trenger virkelig et fyrtårn som Levanger - etter at Steinkjer og Nessegutten hadde hver sin epoke for ganske mange år siden. Jeg har ikke fått fulgt med veldig tett den siste tiden, men forstår at Magnus Powell gjør mye bra på Innherred. Han står kanskje for en litt annen filosofi enn min egen, men Powell virker veldig tilstedeværende og tilgjengelig som trener. Det skal han da også være, akkurat som en lærer, smiler Nils Arne Eggen (74), som nettopp har kommet hjem til Orkdal etter et halvannen uke langt sykehusopphold.

Rønning bauta

I Oslo sitter Arne Scheie og leser stadig tabeller - og Obosligaen har han selvsagt stålkontroll på. 72-åringen minner om at sesongen er ung, og at kun 20 prosent av serien er gjennomført.

- Jeg har skjønt at Levanger spiller effektiv fotball, og ingenting er galt med det. Det viktigste i fotball er og blir resultatene, og LFK får stå på videre.

- Kan du lagoppstillingen Levanger oftest stiller med?

- Nei, i dag er jeg mer opptatt av formasjon og spillemønster - enn av å vite lagoppstillingene til alle klubber i de fire øverste divisjonene... Men jeg kjenner en del av spillerne, og vet at Per Verner Rønning er en bauta i midtforsvaret. Og Jo Sondre Aas har slått til igjen etter overgangen fra Ranheim. Levanger har en vanskelig bortekamp i kveld, selv om Jerv ikke virker like gode som under Steinar Pedersen i fjor, bedyrer Arne Scheie.

P.S.: Han debuterte som fotballkommentator på NRK for 43 år siden - ironisk nok i et oppgjør mellom årets sensasjonslag Leicester og serietoer Tottenham.