Tvillingbrødrene Petter og Kristian Dragsten (26) kom til Verdal før 2011-sesongen fra Heimdal. Oppgjørene mot Kolstad er både i aldersbestemte klasser og på seniornivå for skikkelige rivaloppgjør å regne.

– Du kan sammenlikne det med kampene mellom Verdal og Steinkjer. Det er «hatoppgjør», i fotballens betydning av hat, sier Kristian Dragsten.

Alltid jevnt

Men som verdalsspiller har han aldri opplevd å slå de gamle rivalene fra tiden i Heimdal. Lagene har møttes seks ganger siden 2011, med fem Kolstad-seire og en uavgjort kamp som resultat. Det var i 2012, da Verdal tok ledelsen på en flott volley fra Sigurd Røstad Olsen to minutter før slutt, men lot Kolstad utlikne i sitt første angrep etter at spillet var satt igang igjen.

– Som Heimdal-spillere slo vi Kolstad flere ganger, men det virker litt som om at Verdal alltid har hatt trøbbel med dem, selv om kampene alltid er tette og jevne, sier Dragsten.

Det forventer han også at årets første oppgjør blir.

– Jeg ser for meg en knokkelkamp, med tøffe dueller. Vi må være på fra første stund, og kan ikke slippe oss ned. Men jeg er klar, lover den offensive backen som også har bekledd kantroller både på midten og fremme.

Kolstad favoritter

Trener Jann Rindsem regner Kolstad som knappe favoritter før kampen.

– Jeg prøver alltid å være edruelig og realistisk. Vi kjenner dem ut og inn, etter både å ha vært på kamper med dem og sett video. Inntrykket er at det blir et utfordrende motspill, det mest utfordrende vi har hatt til nå i sesongen, sier Rindsem.

Uten at det betyr at laget går for noe annet enn seier.

– Vi går alltid på banen for å vinne. Men mot Kolstad får vi ingenting gratis. Vi må være topp skjerpet og lykkes med vårt eget spill for å slå dem. Har begge lagene en dag midt på treet, er det ikke vi som står igjen med tre poeng, konkluderer treneren.

Mange spillere ute

At åtte spillere er udisponible, og elleve av de han planla sesongen med tidlig i vinter, gjør at de som får muligheten virkelig må gripe den.

– Jeg er ikke bekymret for at de ikke gjør det. Vi stiller et sterkt lag likevel, og hvis alle gjør jobben sin kan vi absolutt slå Kolstad. Utfordringen min er at valgmulighetene både i laguttak og taktisk inngang til kampen er færre, sier Jann Rindsem.

Fredrik Sunde, Erik Olsen, Fredrik Kristiansen (nylig skadet), Adrian Møgster, Sverre Andre Valstad (ny smell), Bjørnar Dalsegg Sæter (syk hele uka), Jørgen Haug og Jøran Fossmo er ute, mens Orhun Selvi forsvant før seriestart, Sigurd Røstad Olsen tidlig i vinter og Marcus Gressethvold har byttet plass med Håkon Buhaug Folstad i Vuku.

Fra fjorårslaget er enda flere spillere borte, deriblant altså Petter Dragsten, som tidlig etter serieslutt gjorde det klart at han ikke ville fortsette å pendle fra Trondheim etter å ha fått seg fast jobb i byen.

Alltid spilt sammen

Dermed skiltes tvillingbrødrenes veger på fotballbanen for aller første gang i historien.

– Vi har alltid spilt på samme lag, helt fra vi begynte med fotball som små. Ble jeg flyttet opp for å spille på junior som guttespiller, så ble Petter med opp også. Og motsatt. Så har vi jo visst at den dagen ville komme da vi ikke spilte på samme lag lenger, men det er likevel litt rart. Jeg kjenner på savnet av ham på banen, i garderoben og Verdal for øvrig, sier Kristian Dragsten.

Petter er nå tilbake i Heimdal, som spiller i en annen avdeling og har ti poeng etter fem kamper, akkurat det samme som Verdal.

De spiller borte mot Redalen i dag. Men Petter er nok også spent på å høre resultatet fra Verdals kamp mot Kolstad.

– Vi snakker da en del sammen på telefon, og torsdag var han her på middagsbesøk. Vi møtes også på søndag, for da er vi bedt på bursdag til en niese av oss.

– Hvordan blir det hvis det blir tap mot Kolstad?

– Det er helt uaktuelt. Da vet jeg ikke om jeg kan dra i bursdagen en gang.