I fjor ble laget nummer åtte, etter å ha ledet etter sju av ti etapper. Åttendeplassen var likevel langt over forventningene den gang - da laget ikke var regnet blant de 25 beste lagene.

I år var ambisjonene på forhånd derfor litt høyere enn i fjor, og Ulf Forseth Indgaard sa til Innherred på forhånd at laget ville være fornøyd med en plass blant de 15 beste og veldig fornøyd med en kopi av fjoråret - som ville kreve at det på ny klaffet for samtlige løpere.

Små feil fikk store følger

Det gjorde det ikke helt, og til slutt ble laget nummer 26.

– Det åpnet bra på første etappe, da vi var der vi skulle være. På den andre ble vi etter, men var fortsatt på skuddhold. Etter tredje etappe så vi at vi ville få store utfordringer om vi ikke havnet i en solid gruppe på Långa Natten. På den andre posten gikk det galt. Vaajakosken Tera lå 15 meter til høyre for oss, og så posten i mørket. Vi mistet fire-fem minutter på å bomme. Sammen med finnen, som løp meget godt gjennom natta etter dette, ville Ulf hatt en fin reise oppover. Istedet ble det ensom kjemping gjennom natta, konstaterer Fritjof Sandstad i en oppsummerende artikkel på Frol ILs hjemmeside.

Nye muligheter

Fra femte etappe og inn ble det mye bra løpig, løperne inspirerte hverandre og ga aldri opp.

– 26. plass var ikke der løperne hadde håpet å havne, men mange gode lag var bak, og hvis ting hadde utviklet seg annerledes kunne plasseringen blitt langt bedre, konstaterer Sandstad.

Nå ser både han og resten av Frol-laget frem til Jukola, som bare er 30 dager unna.

– Det blir bedre, fastslår Fritjof Sandstad.

Tobias til topps

En seier ble det likevel i Falun. Tobias Alstad (14) vant fredag kveld King & Queen of Mördarbacken, naturlig nok et meget tøft og kupert sprintløp fra Lugnet stadion med mange sterke konkurrenter.