– Vi ser fram til et herlig nabooppgjør, og satser alt på å bli det første laget som slår Levanger i år. Vi kan bare ikke tape mot erkerivalen, og for meg som verdaling er det helt uaktuelt, smiler den 24-årige Ranheim-keeperen Even Barli fra Verdal før mandagens storkamp på Moan.

Odds i LFK-favør

For øvrig har Ranheim og LFK møttes sju ganger siden 2008, som var siste gang Levanger vant over sørtrønderne. Men nå har situasjonen snudd, og også oddsekspertene setter lit til LFK.

- Nå er vertene virkelig i flytsonen, de har kun avgitt to poeng denne sesongen - borte mot Mjøndalen. Ranheim vant igjen etter tre strake tap sist, men nå tror vi Levanger er det nest beste laget i Trøndelag, skriver VG på sine sportssider viet 16. mai-kampene og sine oddstipps. De gir i samarbeid med Norsk Tipping Levanger 2,07 i odds på seier.

Ikke førstevalg

– Da vi gikk av banen etter oppgjøret i oktober i fjor, var det vel ingen som trodde at LFK kunne være serieleder i 1. divisjon i mai 2016. Men klubben reiste seg mesterlig da det så som mørkest ut, og årets resultater er meget sterke. Jeg må si jeg er overrasket over at de har prestert så bra, bedyrer Ranheim-målvakt Even Barli.

Lagene kjenner hverandre ut og inn: Simen Raaen Sandmæl forlot Levanger til fordel for Ranheim forrige sesong, og har spilt fem kamper denne sesongen. Vegard Voll og Jo Sondre Aas kom motsatt vei, Bendik Bye og Tom Erik Nordberg har også en fortid hos de blå i fjæra – uten at de var førstevalg der. Under Magnus Powell har de fått tillit – og blomstret etter tur.

– Vi har kanskje ikke den beste statistikken mot Ranheim, men gleder oss veldig til denne kampen. Mandag blir det forhåpentligvis fullt hus og stormende jubel på Moan, sier Bendik Bye, Byafossen- karen som står med fire nettkjenninger hittil i 2016.

Folkefest

Daglig leder Hroar Stjernen merker en gryende interesse rundt klubben, han håper og tror på en folkefest på Moan 2. pinsedag. Kampstart er som kjent flyttet fram til klokka 15, det betyr at oppgjøret ikke kolliderer med RBK-LSK.

– Vi har kanskje vært vel optimistiske i prognosene for publikumstall ved tidligere anledninger, men folk kjenner forhåpentligvis sin besøkelsestid. Interessen øker, og supportersjef Jon H. Boneng og Stallions gjør en kjempejobb for å stimulere den ytterligere. Det er meldt ideelt fotballvær mandag, russen har meldt sin ankomst og ingenting vil være bedre enn at vi får fullt hus på stadion, sier Hroar Stjernen.

Tabellen før dagens kamp