Endelig kom sommerværet som vi alle har ventet på. Ikke minst golfspillerne. De som spiller golf selv, vet at det er som natt og dag å spille golf når sola skinner enn når regnet pøser ned.

Lørdag ettermiddag var det knappe 80 deltakere samlet i strålende vær på Stiklestad Golfklubb sin bane på Trones for å gjøre opp om seieren i KETO-Open.

Navnet kommer fra de to  som står bak turneringen - nemlig golf-ildsjelen Ketil Svartås og daglig leder i golfklubben, Tore Halvorsen.

- I år er det niende gang den arrangeres. Dette er den nest mest besøkte turneringen gjennom sesongen, kunne daglig leder Halvorsen fortelle oss.

Langveisfra

Spillerne kom fra Trondheim i sør til Mosjøen i nord. Ja, faktisk hadde kraftselskapet fra Helgeland sponset ett års strøm som en av premiene.

-Vi får håpe det ikke blir noen fra Sverige som vinner, for da må vi ha lang ledning, ler Tore Halvorsen.

For svenskene var godt representert. De fleste kom fra østersundsområdet, men noen kom sågar så langt fra som 15 mil nord for jämtlandshovedstaden.

Gressklipper

En plenklipper fra Coop Byggmix var hovedgevinsten. Her ble det trukket ut fem stykker som fikk lov til å konkurrere om å "chippe" nærmest et merke. Den som vant sikret seg da altså en ny gressklipper til odel og eie.

- Det blir nok ikke meg nei, ler Ingolv Bengtsen, når vi møter han på hull ti.

Han kan fortelle at det har gått veldig mye opp og ned. Nå skulle de bare gjøre unna de siste hullene, og etter fem timer ute på banen, så mente han det skulle smake med noe kaldt og skummende.

- Du skjønner vi har da vært med før. Så vi har sørget for skyss tilbake. Når vi får oss litt mat og drikke, så har vi nok glemt alle de dårlige slagene, sier spillekollega Thomas Elvebø og smiler.

Mat og drikke

For etter at spillerne var ferdig med sine 18 hull, så ventet eksotisk mat laget av Joys Thaimat.

Joy er selv en ivrig golfspiller, men som hun sa til oss før vi forlot klubbhuset.

- Jeg kan ikke lage mat til 80 sultne spillere og spille golf samtidig, sier den alltid smilende og matglade kvinnen.

Det tror vi alle deltakerne helt sikkert var enig med henne i.