Torsdag 19. mai var det Sparbu Travlags lokalkjøring på Nossum Travpark. Det var totalt seks løp hvor to av dem var ponniløp.

Første løp var ett av to Magnetens ponniløp. Sevenordale Errol tok tet fra start. Etter en runde kom Haugans Charlie opp på siden av Sevenordale Errol, men Sevenordale Errol beholdt ledelsen da Haugans Charlie galopperte. På oppløpet forsøkte Haugans Charlie seg på nytt, men Sevenordal Errol holdt unna og tok dermed seieren. Kmtida til vinneren ble 3.06,2.

Varmblods

Tredje løp var Felleskjøpets løp for 3-årige varmblodshester. Moni Viking tok tet da Moni Chanel galopperte fra start. Moni Kronos la seg i rygg på lederen og slik lå de helt til oppløpet. På oppløpet ble Moni Kronos lagt ut i angrep, men Moni Viking holdt unna og tok seieren. Kmtida til vinneren ble 23,6.

Dette løpet inngikk i SpareBank 1 SMNs treårspris. Dette er en konkurranse som skal gå gjennom hele sesongen og prisen går til den treåringen, uansett rase, som deltar i flest løp på Nossum. Dersom hester står likt på antall løp, blir plasseringene avgjørende. Denne prisen blir delt ut under årsfesten til høsten.

Avlshingsten Jetstile var for øvrig master i 3-årsløpet. Han står for tiden på Nossum Travpark klar for å ta i mot hopper til bedekning. I sin tid var han Norges beste varmblodshest med seier i bla Kriteriet, Derby og Forus Open. Til sammen tjente han over seks millioner kroner!