– Jeg har hatt to sykkeløkter på Gran Canaria og én restitusjonsøkt etter at jeg kom hjem. Jeg satser ikke noe særlig på sykkel i år. Tour de Tomtvatnet blir første og siste sykkelintervall i sommer, sier en opplagt Emil Iversen til arrangøren.

Han har syklet rittet én gang tidligere.

– Jeg deltok i rittet for fem år siden og var med opp til Tomtvatnet. Der i fra ble det for tungt å henge med tetgruppa. Målet i år er å være med helt der framme. Jeg har fått lånt meg en ny sykkel, så kanskje blir jeg helt brutal, smiler han.

Han skryter av løypa og arrangementet, og gleder seg til å delta.

– Det var artig å være med sist gang og jeg gleder meg nå også. Jeg lover ingen topplassering, men jeg skal stille opp og være blid. Det er jeg god til.

PS! Eldar Rønning er TdT-ambassadør og vil ha en rolle gjennom rittets samarbeidspartner SpareBank1 og MCash.

Samler 2000 deltakere

Sykkelrittet arrangeres lørdag 11. juni i Levanger og er det niende i rekken. De to siste år har sykkelrittet samlet om lag 2000 deltakere i hovedrittet og barnerittet. Deltakerne kan velge i løypealternativ på 47 og 15 kilometer.

500 påmeldte

– Vi passerte 500 påmeldte deltakere nå fredag. Det er noenlunde på samme nivå som tidligere år. Men foreløpig er den største andelen deltakere utenfra. Vi håper nå at Levangsbygg og Verdalinger også melder seg på, oppfordrer informasjonsansvarlig Odd Einar Aarmo i rittkomiteen.

– Om du enten sykler selv, heier på andre langs løypa eller hjelper til som frivillig er du med og bidrar til folkefesten. Dette er et felles løft for hele Innherred og vi vil gjerne at enda flere, både privatpersoner og næringsliv, får et eierforhold til Tour de Tomtvatnet. Vi er det største sykkelarrangementet i Midt-Norge, legger han til.Haster med påmelding

Første frist for påmelding er natt til søndag. Deretter øker prisen fram mot rittdagen.

– Det er praktisk mulig å melde seg på helt fram til kvelden før, men vi ser gjerne at folk melder seg på allerede nå. Da er det også penger å spare. Vi har bevisst lagt oss på et nøkternt nivå i startkontingent, mye på grunn av at vi henvender oss primært til mosjonister.

De to foregående år har rittet samlet om lag 2000 deltakere totalt med hovedritt og barneritt, begge med målgang på Moan.

– Man kan velge å sykle hele runden på 47 kilometer eller fra Markabygda som er 15 kilometer. Barnerittet er en kortere runde nede på Moan for barn opp til 12 år. Med flere klasser og varisjon på lenge som skal sykles når vi også deltakere i ulike aldre og med ulikt utgangspunkt for å delta. Det er noe av det som lager en folkefest 11. juni.Eget barneritt

Rittet arrangeres i samarbeid mellom Mediehuset Innherred, Magneten kjøpesenter og IL Sverre sykkel.

- Nå er det flott å sykle over fjellet og med det været som er meldt fremover er det bare å melde seg på og komme seg ut på sykkel, er den klare oppfordringen fra Aarmo.